17+ Eiwitdieet recepten voor het diner

geplaatst in: Recepten | 0

In dit artikel vind je Eiwitdieet recepten voor het diner.

In Nederland vinden wij het normaal om het avondeten uit een stevige maaltijd te laten bestaan.Bij een eiwitdieet is dit goed mogelijk.

Sterker nog, de maaltijden die hieronder staan zijn goed geschikt om het hele gezin voor te zetten, of wat vrienden of huisgenoten.

Geniet van het diner met de onderstaande recepten én hou je ondertussen aan je eiwitdieet!

Een gouden combinatie.
eiwitdieet recepten diner

Als je deze recepten voor het avondeten vol eiwitten interessant vind, dan heb je misschien ook wat aan deze recepten voor de lunch en voor het ontbijt.

Eiwitrijke soepen

Van alleen soep ga je niet afvallen, een soepdieet is daarom ook geen goed idee.

Maar in een soep kun je wel veel eiwitten stoppen waardoor het een goede afwisseling is in je eiwitdieet. Hoe je met soep kunt afvallen ontdek je in de onderstaande Eiwitdieet recepten voor het diner voor soepen.

Groentesoep

Voor deze groentesoep heb je de volgende ingredienten nodig:

  • Margarine
  • 2 uien
  • 1 knolselderij
  • 2 rode paprika’s
  • 1 stronk broccoli
  • 1,5 liter water
  • kippenbouillon
  • 2 tomaten
  • 2 gekookte eieren

Doe wat margarine in een grote hoge pan voor de soep en laat het smelten. Zet het vuur op zacht, snij de uien in kleine stukjes en bak ze rustig.

Ondertussen snij je de knolselderij, de paprika’s en de stronk broccoli in kleine stukken en die voeg je aan de uien toe in de pan.

Vervolgens doe je het water er bij in met de kippenbouillon. Laat het geheel lekker door garen, en voeg ondertussen de tomaten in kleine stukken gesneden toe.

Snij de eieren in kleine stukken en doe ook dit er bij.

Ke kunt dit nu zo opeten of alles nog in de keuken mixer doen om er een egale soep van te maken zonder stukken.

Tomatensoep

Deze tomatensoep kun je eten om er voor te zorgen dat je je gewicht blijft behouden. Omdat het binnen een eiwitdieet past, is goed geschikt om als afwisseling van andere eiwitrijke gerechten te eten.

Voor deze tomatensoep heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 2 liter water
  • olie
  • 2 blikken/ pakken gepelde tomaten
  • Ravioli

Snij de ui, de knoflook en de paprika in kleine stukjes. Snij de prei in de lengte doormidden en maak er dan kleine halve rondjes van. Zorg dat je wel eerst alles goed schoon maakt voordat je het gaat snijden.

Doe het water in de waterkoker en laat het koken.

Ondertussen doe je wat olie in een grote pan voor soep waarin je de ui en de knoflook in gaat aanbakken. Doe hierbij ook de paprika en de helft van de gesneden prei.

Zet het vuur even lekker hoog om het goed te bakken. Voeg het gekookte water toe en de gepelde tomaten. Laat het geheel zo’n 3 minuten even goed doorkoken.

Eventueel kun je wat Maggie toevoegen als je dat lekker vind, maar dat kan ook na het opdienen.

De soep is bijna klaar. Als het 3 minuten gekookt heeft voeg je de andere helft van de gesneden prei toe en ook wat ravioli.

Als de ravioli omhoog komt drijven dan is dat het teken dat de soep klaar is. Eet smakelijk!

Soep met gamba’s

Gamba’s zitten vol met eiwitten en zijn zodoende erg goed te eten binnen een eiwitdieet.

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt om de gamba soep te maken:

  • 8 grote gamba’s
  • 1 paprika
  • Stronkje brocolli
  • Bloemkool
  • Spitskool
  • Bleekselderij
  • Prei
  • Ui
  • 1,5 liter water
  • Kippenboullion
  • 1 kopje zilvervliesrijst
  • Zout
  • Peper

Pel de gamba’s en snij alle groenten in kleine stukjes. Pak een grote pan voor de soep en kook hier het water in. Voeg de kippenbouillon toe en ook de gesneden groenten.

Kook dit even door en voeg dan ook de zilvervliesrijst toe. Laat het geheel een paar minuten doorkoken en voeg dan ook de gamba’s toe.

Voeg naar eigen smaak zout en peper toe.

Salades met veel eiwitten

Misschien ben je het niet gewend om een salade te eten als hoofdgerecht bij het avondeten.

Maar een goede maaltijdsalade vult enorm, vooral als deze boordevol eiwitten zit zoals de onderstaande Eiwitdieet recepten voor het diner voor salades.

Gyrossalade

Uit Griekenland komen veel gerechten die goed binnen een eiwitdieet passen. Zo ook deze heerlijke salade.

Om de gyrossalade te kunnen maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 150 gram varkensvlees
  • 1 eetlepel gyroskruiden
  • een klein bakje tzatziki
  • 2 tomaten
  • 2 paprika’s
  • Halve krop sla
  • Halve komkommer
  • 1 ui
  • 20 gram feta

Voor de dressing:

  • Mespuntje mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel olie
  • Klein beetje zoetstof
  • Peper
  • Zout
  • 5 olijven

Snij het varkensvlees in kleine stukjes, doe het in een kom en voeg de gyroskruiden toe. Roer het geheel goed om en geeft het even de tijd om de kruiden in het vlees te laten trekken.

Ondertussen kun je salade beginnen te maken door de sla, tomaten, paprika’s, ui en komkommer in kleine stukjes te snijden en in een grote kom te doen. Meng het goed door elkaar en voeg ook de feta in stukjes toe.

Omdat de salade veel lekkerder wordt met een dressing, gaan we die ook maken. Doe dit door alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar te doen en goed te roeren.

Pak een koekenpan en bak daarin het varkensvlees in gaar. Hier doe je ongeveer 10 minuten over.

Meng tot slot ook het vlees door de salade en je maaltijdsalade is compleet.

Pastasalade met zalm

In het filmpje hieronder kun je zien hoe je in korte tijd een heerlijk vullende pasta salade met zalm kunt klaar maken. Vanwege de zalm natuurlijk boordevol eiwitten.

Vlees, vogel en vis voor een eiwitdieet

Bepaalde vis, vlees en gevogelte zit erg vol met eiwitten en daarom erg geschikt om in een eiwitdieet te gebruiken.

Hierin is ook veel variatie te krijgen, en daarom zijn er veel Eiwitdieet recepten voor het diner die deze ingrediënten hebben.

Hier volgen de lekkerste en makkelijk te bereiden varianten:

Varkenshaas met champignonsaus

Het leuke van dit recept is dat het uit twee losse eiwitrijke delen bestaat; Het vlees en de saus. Je kunt beide ook bij andere eiwitrijke gerechten gebruiken, maar ze passen ook heel goed bij elkaar.

Dit is wat je moet doen om de varkenshaas klaar te maken:

  • Strooi naar smaak peper en zout over 2 varkenshaasjes.
  • Pak een koekenpan, doe er wat olie in en bak de varkenshaasjes op hoog vuur tot ze bruin zijn.
  • Bak de varkenshaasjes daarna nog 5 minuten op een lager vuur door.
  • Als je het lekker vind kun je hier ongeveer 350 gram champignons bij meebakken.

Om de champignonsaus te maken moet je het volgende doen:

  • Doe 100 ml water in een blender.
  • Voeg hier een zakje champignonsoep poeder aan toe en meng het met de blender goed door elkaar tot het een egale massa wordt.
  • Giet het geheel over in een steelpannetje en verwarm het langzaam op een laag vuurtje.
  • Doe hier 50 gram roomkaas bij en meng alles goed door.
  • Je kunt de champignonsaus eventueel dunner maken door nog wat water toe te voegen en goed te roeren.

Kip kerrie met rijst

Dit is wat je nodig hebt voor de kip kerrie met rijst schotel:

  • Halve ui
  • 1 prei
  • 50 gram champignons
  • 250 gram kipfilet
  • 200 ml water
  • Bouillonblokje
  • Kerriepoeder
  • Cayennepeper
  • Koolhydraatarme rijst
  • Crème fraiche

Snij de ui, de prei en de champignons in stukjes. Snij ook de kipfilet in stukjes.

Bak de stukjes kipfilet in een pan op een hoog vuur tot het gaar is. Voeg hier de gesneden ui, prei en champignons aan toe.

Neem het water en laat het bouillonblokje er in oplossen. Als die is opgelost, voeg je het water aan de pan met kip en groenten toe.

Laat het geheel koken en voeg naar smaak kerriepoeder en cayennepeper toe. Nu ontstaat er een saus die glad is.

Kook ook de rijst en laat het overtollige water van de de gekookte rijst uitlekken. Doe hier de saus bij en voeg naar eigen smaak crème fraiche toe.

Oven gebakken kabeljauw

Omdat er in kabeljauw erg veel eiwitten zitten kun je deze vis goed eten in een eiwitdieet.

Ook als je bezig bent om meer spierweefsel aan te maken, kun jeze met proteïne gevulde vissoort prima eten.

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor kabeljauw uit de oven:

  • Halve struik paksoi
  • 2 x 100 gram kabeljauw
  • Zout
  • 1 cm verse gember
  • Halve peper
  • Knoflook
  • Halve limoen
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels water

Zorg dat de oven aan het voorverwarmen gaat op 180 graden.

Pak een bakplaat en leg daar twee stukken bakpapier op die je straks als pakketjes kunt dichtvouwen. Leg op beide stukken bakpapier wat paksoi bladen, in stukjes.

Leg op de paksoi de 2 stukken kabeljauw, en strooi er wat zout overheen.

Snij de gember, de knoflook en de peper in kleine stukjes en verdeel dit over de stukken kabeljauw.

Haal de schil van de limoen en rasp de schil boven de visstukken. Knijp de limoen ook boven de stukken vis uit. Schenk ook de sesamolie over de vis, verdeel het goed.

Schenk over beide stukken vis nog een lepel water en vouw het dan dicht met het bakpapier tot het twee mooie pakketje zijn.

Zorg dat de pakketjes in het midden van de oven liggen. Als de kabeljauw vers is moet het geheel 15 minuten bakken op 180 graden, en bij ingevroren kabeljauw is dit 30 minuten op 180 graden.

eiwitdieet recepten voor de lunch

Italiaanse kipreepjes

Om de kipreepjes op de Italiaanse manier wilt klaar maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram groene asperges
  • 1 ui
  • 150 gram sperziebonen
  • 5 gedroogde tomaten
  • Zout
  • Peper
  • 1 theelepel suiker
  • 500 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml crème fraiche
  • 3 eetlepels basilicum

Snij de ui in kleine stukjes, net als de asperges en de sperziebonen. Zorg wel dat je alles eerst goed schoon maakt.

Kook de asperges en de sperziebonen in water met zout er door. Laat ze 5 minuten koken. Als dit klaar is giet je dit af, zorg dat echt al het vocht weg is.

Vervolgens ga je de tomaten in stukjes snijden.

Snij de kipfilet in reepjes (Je kunt ze ook zo kant en klaar kopen) en bak ze lekker bruin in een wok. Strooi naar eigen smaak peper en zout over de kip heen.

Als de kipreepjes bijna bruin zijn bak je ook de gesneden ui mee. Voeg ook de gedroogde tomaten (in stukjes), de asperges en de sperziebonen toe.

Zorg dat alles goed bakt, doe dit een minuut of drie.

Voeg de wijn toe, zorg dat alles weer gaat koken, voeg dan ook de crème fraiche toe en zorg dat alles wéér gaat koken.

Laat het net zo lang doorkoken tot de saus dikker wordt.

Voeg als laatste de basilicum toe.

Noodles met pesto en kip

Dit gerecht boordevol eiwitten bestaat uit twee stappen; eerst maak je de pesto en vervolgens de noodles.

Dit is wat je nodig hebt om de pesto te maken:

  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje dille
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie

Om de pesto te maken moet je de peterselie, dille en knoflook pureren. Dit doe je met een staafmixer of blender. Tijdens het pureren voeg je telkens een klein beetje olijfolie toe.

Je moet dit niet allemaal tegelijk er in gooien, want als je dat doet ontstaat er geen mooie gladde pesto, en dat is wat je wél wilt.

Dit is wat je nodig hebt om de noodles te maken:

  • 100 gram champignons
  • 1 paprika
  • 250 gram kipfilet
  • 1 zakje noodles
  • Rucola sla

Begin met het snijden van de champignons in plakjes. Snij ook de paprika in kleine stukjes.

Snij de kipfilet in blokjes of reepjes en bak ze in een pan op hoog vuur tot ze gaar zijn. Voeg daarna ook de gesneden groenten toe en bak deze 4 minuten mee. Schep in die 4 minuten alles voortdurend om.

Voeg ook de noodles en de zelfgemaakte pesto toe. Bak dit voor 3 minuten mee.

Als laatste voeg je de rucola toe en je gerecht boordevol eiwitten is klaar.

Mexicaanse gehaktballen met saus en sperziebonen

Als je van Mexicaans eten houdt is dit echt een aanrader binnen je eiwitdieet. Er zitten enorm veel proteïnen in en is daarom erg geschikt.

Dit is wat je nodig hebt aan ingrediënten:

  • 200 gram gehakt
  • 1 snee koolhydraatarm brood
  • 2 eetlepels melk
  • 1 ui
  • 1 ei
  • Halve theelepel komijnzaad
  • 2 eetlepels verse koriander
  • Halve liter runderbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 200 gram sperziebonen

En voor de saus:

  • 1 kleine Spaanse peper
  • 1 kleine ui
  • 2 lokteentjes
  • 400 gram tomaten
  • 1 mespuntje stevia (zoetstof)

De gehaktballen

Pak het koolhydraatarme brood en snij het in grote stukken. Laat het ongeveer 2 minuten in de melk weken, bijvoorbeeld op een bord.

Als het brood de melk geabsorbeerd heeft, kun je het uitknijpen en in kleinere stukken scheuren.

Kneed de stukjes brood nu door het gehakt, en neem daarin ook de ui in snippers en fijngehakte komijn en koriander mee. Strooi tussen het kneden door ook een beetje peper en zout over het gehakt heen.

Als alles goed gemengd is, draai je er ongeveer tien gehaktballen van.

Pak nu een koekenpan en doe daar de tomatenpuree in met de runderbouillon. Laat het samen koken en leg dan de gehaktballen er in. Doe het vuur laag en laat de gehaktballen in ongeveer 20 minuten goed gaar worden. Vergeet ze niet zo nu en dan om te draaien.

De sperziebonen

Kook nu de sperziebonen in water, nadat je ze schoon hebt gemaakt en getopt. Kook ze niet te zacht, ze moeten beetgaar zijn.

De saus

Snij de peper doormidden en verwijder de zaden. Snij de peper in hele kleine stukjes.

Doe een eetlepel olie in een pan en zet het op het vuur. Snij de ui in kleine stukken en bak deze in de pan tot ze glazig zijn. Voeg daarna de knoflook en de peper toe en bak dit voor een minuut mee.

Tot slot voeg je ook de in stukjes gesneden tomaten en de zoetstof toe.

Laat alles 15 minuten lekker sudderen en breng eventueel naar eigen inzicht op smaak met wat zout en peper.

Leg de gehaktballen op een bord, doe de saus er overheen en doe er een schep sperziebonen bij.

Zalm van de grill

Zalm is een heerlijke vissoort waar erg veel eiwitten in zitten. Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 8 ons asperges
  • 250 gram gerookte zalm
  • Gepelde tomaten
  • Verse bieslook (geknipt)
  • Foelieblaadjes
  • Paprikapoeder
  • Suiker
  • Zout
  • Peper

Doe water in een pan en kook daarin de asperges en de foelie beetgaar. Voeg naar eigen smaak zout en suiker toe tijdens het koken.

Pak een ovenschaal en vet deze in.

Doe de gepelde tomaten in een pan en verhit deze op een laag vuurtje. Doe hier ook de paprikapoeder en de bieslook bij en wat zout en peper naar eigen smaak.

Snij de zalm in stukjes. Leg de gekookte asperges in de ovenschaal en verdeel daar de zalm overheen.

Zet de oven op de grill stand en doe de ovenschaal voor 5 minuten in de oven.

Kippenpoot met tomatensaus (pittig)

Dit is wat je voor de pittige gerecht boordevol eiwitten nodig hebt:

  • 4 tomaten
  • 3 kleine bosuitjes
  • 2 x 8 gram koriander
  • Halve rode peper
  • 1 kippenpoot
  • Paprikapoeder
  • Komijn
  • Zout
  • Peper
  • 1 uit
  • 1 teentje knoflook

Snij de tomaten in kleine blokjes en meng ze in een kom met de in ringen gesneden bosuien. Voeg 8 gram koriander toe en snij de rode peper heel fijn en voeg ook deze toe.

Dit is de saus die straks over de kip heen gaat.

Strooi nu naar eigen smaak komijn, zout, peper en paprikapoeder over de kippenpoot. Doe de kippenpoot in een koekenpan en bak hem lekker gaar.

Voeg ook de in kleine stukjes gesneden ui en knoflook toe.

Voordat je het opdient doe je over de kippenpoot de andere 8 gram koriander en de gemaakt saus. Lekker pittig en snel klaargemaakt.

Kipsaté met taugé

Een saté op zijn tijd is erg lekker, en als je deze van kip maakt ook nog eens vol eiwitten. Dus prima geschikt voor een eiwitdieet.

Marineer de kip in ketjap manis en voeg naar eigen smaak zout en peper toe.

Snij plakjes van een komkommer en doe er een bakje taugé bij om als salade bij de kip te serveren.

Pak een grillpan en grill de kip door deze op stokjes te spiesen en in de grillpan gaar te roosteren.

Als de kip er mooi bruin uit ziet en gaar is kun je het serveren met de frisse taugé salade.

Surinaamse kip

In dit filmpje kun je precies zien hoe je in een half uur kip op de Surinaamse methode klaar maakt. Heerlijk en het past perfect binnen een eiwitdieet.

Kippenpoot met rauwkostslade

Omdat veel mensen kip lekker vinden en het vol zit met eiwitten, hier nog een recept met kip er in. Als je ook van rauwkost houdt, ben je helemaal de man.

Dit zijn de ingrediënten die je voor dit recept nodig hebt:

  • 200 gram sperziebonen
  • Mayonaise
  • Mosterd
  • 1 kippenpoot
  • 2 wortels
  • 5 zilveruitjes
  • Scheutje olijfolie
  • 1 eetlepel olie
  • Kerriepoeder
  • Peper
  • Nootmuskaat

Maak een rauwkostsalade door de wortels en de zilveruitjes fijn te snijden.

Strooi wat kerriepoeder en peper over de kippenpoot naar eigen smaak. Bak de kippenpoot gaar in een koekenpan.

Top de sperziebonen, maak ze schoon en kook ze in een pan met water goed door. Voor de smaak kun je er wat nootmuskaat overheen strooien.

Meng wat mosterd met mayonaise als dipsaus bij de kip.

Wraps boordevol eiwitten

Wraps zijn zo geschikt voor een eiwitdieet omdat je er veel ingrediënten in kunt stoppen die boordevol eiwitten zitten.

Ze zijn lekker, makkelijk klaar te maken en gezond.

Je kunt de gerechten goed eten voor het avondeten, maar ook voor de lunch kun je deze Eiwitdieet recepten voor het diner prima klaar maken.

Wraps met spinazie en champignons

Voor deze gezonde wraps met veel eiwitten heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 tortilla’s
  • 300 gram verse spinazie
  • 100 gram champignons
  • 100 gram geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Doe een scheutje olijfolie in een wokpan en doe de spinazie er bij in. Het vocht wat er uit de spinazie komt kun je weg laten lopen.

Snij de champignons in plakjes en bak ze met de spinazie mee. Doe er een beetje peper en zout bij, zo veel als je lekker vind.

Verwarm een wrap en strooi hier wat kaas overheen. Schep vanuit de pan het spinaziemengsel op de wrap. Vouw de wrap dicht en leg hem in een schaal voor in de oven.

Zorg dat de oven is voorverwarmt op 200 graden en bak de wrap hier 10 minuten in.

Suggesties voor Eiwitdieet recepten voor het diner welkom!

Heb je veel aan deze Eiwitdieet recepten voor het diner gehad?

Help dan ook anderen en laat weten welke eiwitrijke gerechten jij gebruikt voor het avondeten, dan kunnen ook deze toegevoegd worden aan het overzicht.

Alvast bedankt.

Lees hier ook eiwitrijke recepten voor de lunch en voor het ontbijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Afvallen Webinar Volgen?

Leer hoe je effectief vet verbrand
& Ontdek de 3 Mythes over afvallen.
Volg vanuit huis de online presentatie!