Een heerlijk koolhydraatarme kippensoep recept met maar 2,4 gram KH!

geplaatst in: Recepten | 0

Een bord met kippenpoten voor koolhydraatarme kippensoepIn dit artikel deel ik een heerlijk recept voor koolhydraatarme kippensoep met je.

Zelf eet ik naar verhouding best veel kippenvlees, hoewel het iets minder is geworden omdat de prijzen van kippenvlees omhoog zijn gegaan.

Dat is maar goed ook, want dierenwelzijn is natuurlijk belangrijk.

Het grote voordeel van kippenvlees zoals kippenbouten of een kipfilet is dat het makkelijk klaar te maken is.

Het smaakt al snel goed, je kan er niet veel aan verprutsen.

Dit geldt ook voor onderstaand recept van koolhydraatarme kippensoep, lees dus snel verder!

De voordelen van koolhydraatarme kippensoep

Koolhydraatarme kippensoep is echt zo’n gerecht wat je op ieder moment wel kan eten.

Of het nou als voorgerecht, bijgerecht of hoofdgerecht is, het smaakt altijd en het past ook nog eens binnen het koolhydraatarm dieet.

Natuurlijk is het verstandig om het als hoofdgerecht wat meer vullend te maken, en gelukkig kan je altijd groenten toevoegen.

Persoonlijk vind ik kippensoep het lekkerst als de kip lekker lang heeft kunnen trekken en er niet te veel groente in zit.

Je proeft dan lekker veel van het kippenvlees zelf, waar wél weer veel van in mag zitten 😉

Persoonlijke Tip:

Wil je graag een EFFECTIEF dieet volgen? 
Dan raad ik je de Afslank Receptenbijbel aan.
Met deze koolhydraatarme recepten val je meerdere kilo’s per week af
en ze zijn makkelijk en snel klaar te maken.” 

Is kippensoep wel gezond?

Koolhydraatarme kippensoep is supergezond voor je lichaam zolang je maar geen gebruik maakt van pakjes of zakjes om het klaar te maken.

Soepgroenten mogen wat mij betreft wel uit een pakje komen, en ook bouillonblokjes heb ik geen problemen mee.

Je moet het jezelf ook niet onnodig moeilijk maken.

Maar die lat ligt natuurlijk niet voor iedereen even hoog en dat kan een ieder dan ook voor zichzelf bepalen.

Kippenvlees is een goed product als je met weinig koolhydraten wilt afvallen.

Dit is wat er in zit:

  • Géén koolhydraten
  • 25% Minder verzadigd vet dan rund- en varkensvlees (kippenvlees zonder vel)
  • Veel vitamine B6
  • Rijk aan vitamine A

Je kunt heerlijk met kippensoep variëren

Als je kippensoep heel helder houdt, dus zonder veel groenten en niet al te veel kippenvlees, dan is het heerlijk als voorgerecht en als tussendoortje.

Maar je kan het juist ook heel vol maken en het als hoofdgerecht eten.

Vanwege de neutrale smaak van kip past koolhydraatarme kippensoep bij veel andere gerechten.

En het leuke is dat bijna iedereen het wel lekker vind, je kan het dus ook prima aan mensen voorzetten die niet aan koolhydraatarm eten doen.

De benodigde ingrediënten voor de kippensoep

De onderstaande ingrediënten zijn goed voor 6 soepkommen kippensoep.

Persoonlijk zou ik altijd minimaal voor 6 kommen klaar maken, want je kan het goed in porties bewaren zodat je altijd wat te eten hebt staan.

Mijn ervaring is dat als je koolhydraatarm eet, het lastig is om dit vol te houden als je niets voor de onverwachte hongermomentjes hebt staan.

Of voor de onverwachte ik-heb-geen-tijd-om-te-koken momenten…

Voor je het weet loop je met een kant en klare maaltijd de supermarkt uit waar veel te veel koolhydraten in zitten.

Been there, done that.

Kippensoep met kippenvlees in een witte soepkom

Ingrediënten op een rij

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor deze lekkere koolhydraatarme kippensoep:

  • 3 kippenbouten
  • 9 stengels selderij
  • 1 rode ui
  • 9 grote champignons
  • 1 kippenbouillonblokje
  • Kokosolie
  • 4 laurierblaadjes
  • Paprikapoeder
  • Peper
  • Chilipoeder

Als je van andere groenten houdt, of minder groenten er in wilt dan kan dat natuurlijk ook.

Hoe je de koolhydraatarme kippensoep klaarmaakt

Je hebt hiervoor een soeppan nodig en eventueel een koekenpan, maar je kan de kip ook in de soeppan bakken.

Het vet gaat in dat laatste geval ook lekker mee in de kippensoep.

Zo maak je je koolhydraatarme kippensoep klaar:

  1. Leg de kippenbouten op een bord en kruid deze met de paprikapoeder, chilipoeder en peper
  2. Bak de kippenbouten in de soeppan met voldoende kokosolie tot ze lekker bruin zijn (niet zwart!)
  3. Snij de ui, champignons en selderij in kleine stukken en doe dit bij de pan in met de kippenbouten
  4. Bak dit voor ongeveer 3 minuten op laag vuur mee
  5. Doe er nu zoveel water bij dat alles net onder water komt te staan en voeg ook het bouillonblokje en de laurierblaadjes toe
  6. Laat het geheel op zacht vuur 30 minuten koken, eigenlijk moet het nét niet koken om zo de kip goed te laten trekken
  7. Na het half uur haal je de kippenbouten er uit en ontdoe je die van het vel en de botjes
  8. Laat het geheel nog zo’n 15 minuten op laag vuur koken en dan is het klaar om te serveren

Vergeet vóór het serveren niet om de harde laurierblaadjes er uit te vissen.

Die zijn namelijk niet zo lekker om te eten en ze hebben hun smaak al afgegeven 😉

Voedingswaarden koolhydraatarme kippensoep

In deze koolhydraatarme kippensoep zitten 2,4 gram koolhydraten per soepkom.

Dat maakt het heel erg geschikt als koolhydraatarm gerecht!

Voor iemand die wil afvallen met koolhydraatarm eten geldt een gemiddelde van 50 gram koolhydraten per dag.

Met deze 2,4 gram hou je nog flink wat voor de rest van je dag over.

Afslank Receptenbijbel voor méér koolhydraatarme recepten

Het heeft niet zo veel zin om koolhydraatarm te eten als je dit niet structureel volhoudt.

En om dit helemaal op eigen kracht te doen is onbegonnen werk, je weet dan namelijk nooit zeker of je nu echt goed bezig bent of niet.

Het is één van de redenen waarom veel mensen stoppen met afvallen, ze zien niet het resultaat voor de vele moeite die ze er voor doen.

Jij kan dit voorkomen door een goede gids aan te schaffen en daarvoor raad ik de Afslank Receptenbijbel aan.

Dit is een compleet boek met recepten voor alle eetmomenten van de dag, dus ook voor tussendoortjes.

Momenteel kan je korting krijgen op het boek met de bonussen, wees er dus snel bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *