Waar je koolhydraatarm gebak kan kopen + 4 doe-het-zelf recepten

geplaatst in: Afvallen | 0

koolhydraatarm gebakBen je op zoek naar koolhydraatarm gebak? Dan zit je hier goed!

Ik zal je laten zien hoeveel koolhydraten er in de verschillende gebaksoorten zitten.

Zo kun je voor jezelf de meest verstandige keuze maken als je een feestje hebt of van een nagerecht voorzien moet worden.

Daarnaast ga ik je verschillende recepten geven van koolhydraatarm gebak zoals chocoladetaart met aardbeien en appelgebak.

Verder zullen ook andere soorten gebak aan de orde komen.

Eén ding is zeker:

Ook als je koolhydraatarm wilt eten kun je verantwoord van gebak genieten!

Welk koolhydraatarm gebak kan ik het beste kopen?

bakkerIk zal je maar direct uit de droom helpen.

Écht koolhydraatarm gebak is niet in de supermarkt te koop. Ook niet bij de meeste (banket)bakkers.

Waarom niet vraag je je af?

Het antwoord is vrij simpel; De toegevoegde suikers in het gebak in de winkel zorgen er voor dat het gebak langer houdbaar is.

Als ze koolhydraatarm gebak in de winkel zouden aanbieden zou het dezelfde dag verkocht en gegeten moeten worden.

Misschien dat het een paar dagen in de koelkast zou kunnen blijven staan, maar er kan dan geen garantie gegeven worden dat het niet gaat schimmelen.

En dat is niet het soort eten wat een supermarkt wil verkopen…

Dat is een veel te groot financieel risico voor hen!

Persoonlijke Tip:

Wil je graag een EFFECTIEF dieet volgen? 
Dan raad ik je de Afslank Receptenbijbel aan.
Met deze koolhydraatarme recepten val je meerdere kilo’s per week af
en ze zijn makkelijk en snel klaar te maken.” 

Koolhydraten van regulier gebak

Om je een beeld te geven laat ik hieronder een overzicht van verschillende soorten gebak zien. De koolhydraten die er bij staan zijn per 100 gram.

  • Kwarktaart: 26 koolhydraten
  • Cheesecake: 28,6 koolhydraten
  • Slagroomtaart: 30 koolhydraten
  • Koffiekoek met chocolade: 30,1 koolhydraten
  • Vruchtentaart: 30,7 koolhydraten
  • Gevulde donut: 31 koolhydraten
  • Rijstevlaai: 34,4 koolhydraten
  • Appeltaart: 35 koolhydraten
  • Tompouce: 36,4 koolhydraten
  • Bossche bol: 38,1 koolhydraten
  • Appelflap: 40 koolhydraten
  • Oliebol: 42 koolhydraten
  • Vruchtenvlaai: 43 koolhydraten
  • Berlinerbol: 46 koolhydraten
  • Cake: 47 koolhydraten
  • Muffin: 48 koolhydraten
  • Gevulde speculaas: 50 koolhydraten
  • Boterkoek: 55 koolhydraten
  • Brownie: 57,5 koolhydraten
  • Gevulde koek: 58 koolhydraten
  • Speculaas: 70 koolhydraten

Mocht je dus de keuze hebben, ga voor kwarktaart 😉

Het lastige is dat deze lijst allemaal over gemiddelde taarten gaat. Kijk dus altijd even op het etiket voordat je daadwerkelijk een taart in huis gaat halen.

Een topping of verandering in smaak kan zomaar roet – of in dit geval koolhydraten – in het eten gooien.

cupcakes gebak

Koolhydraatarm gebak tóch te koop!

Ja, zoals altijd is er ook hier een uitzondering op de regel.

Er is iemand in het gat van deze markt gesprongen. Je betaald wel wat meer dan regulier gebak maar sommige gebaksoorten zijn gewoon via de post te verzenden.

Ik heb het over de Low Carb Bakery.

Dit is het gebak wat ze daar aanbieden:

  • Limoentaart
  • Amerikaanse appel en peer taart
  • Wortel en walnoten taart – te verzenden via de post!
  • Vanille roomtaart met rood fruit
  • Taartpunten mix – te verzenden via de post!
  • Kruimeltaart ‘4 seizoenen’ – te verzenden via de post!

Dat is niet het minste koolhydraatarm gebak, de foto’s die worden getoond zien er overheerlijk uit.

Niet lang houdbaar

Omdat al het gebak op de dag zelf gemaakt worden, kun je het niet lang in de koelkast bewaren.

Er worden dan ook geen houdbaarheidsmiddelen aan toegevoegd!

Gelukkig kun je dit gebak wel invriezen waardoor je het langer kan bewaren. Het gebak waarop slagroom en fruit zit is hier overigens minder geschikt voor.

Het is zelfs mogelijk om het gebak naast koolhydraatarm ook van minder calorieën te laten voorzien.

Goed bezig daar bij de koolhydraatarme bakkerij!

Zelf koolhydraatarm gebak maken

Aangezien de koolhydraatarme bakkerij niet goedkoop is, loont het de moeite om zelf koolhydraatarm gebak te gaan maken.

Om je een beetje op weg te helpen heb ik hieronder een aantal recepten beschreven van veel voorkomend gebak.

Ik had al eens eerder wat recepten beschreven voor:

Leef je dus uit!

Chocoladetaart met aardbeien maken

chocoladetaartDe taart is een heerlijks tuk gebak wat gemaakt is van pure chocolade met 85 procent cacao.

Dit zorgt er voor dat de taart een goede en sterke smaak heeft, maar ook een tikkeltje bitter kan zijn.

Om dit voor een deel op te heffen zijn er aardbeien gebruikt die lekker zoet en sappig zijn.

Om het geheel af te werken kun je er wat poedersuiker overheen strooien. Poedersuiker? Ja, van Steviala en dan met de benaming ‘Frost’.

Dit ziet er natuurlijk fantastisch uit, dat witte poeder op de donkerbruine taart en het smaakt ook nog eens extra lekker.

Een nadeel kan zijn dat dit soort poedersuiker niet goedkoop is.

Dit is wat je nodig hebt:

  • 300 gram 85% pure chocolade
  • 120 gram boter
  • 100 milliliter slagroom
  • 2 theelepes vanille aroma
  • 150 gram aardbeien
  • 6 eieren
  • 4 eetlepels zoetstof (Steviala Kristal bijvoorbeeld)
  • Eventueel poedersuiker van Steviala Frost voor de garnering

Zo maak je het klaar:

  1. Laat de oven voorverwarmen op 175 graden
  2. Pak een klein pannetje en laat daarin al roerend de boter en de chocolade tegelijk langzaam smelten (vuur niet te hoog)
  3. Laat het geheel een minuut of 5 afkoelen om vervolgens de vanille aroma er door te mengen, kan gewoon met een lepel
  4. Laat de pan nu rusten en ga door met de volgende stap
  5. Doe de eieren, slagroom en de zoetstof in een kom en klop dit met een garde goed door elkaar
  6. Voeg hier de inhoud van het pannetje uit stap 4 al roerend aan toe en klop er een mooi egaal beslag van
  7. Pak nu een ronde bakvorm van 21 centimeter doorsnee en vet die in met boter
  8. Doe het beslag uit stap 6 in de bakvorm en doe hem voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden
  9. Voordat je de taart gaat aansnijden moet je hem goed laten afkoelen. 

Denk er om dat de taart best wel machtig is. Je kunt hem dan ook beter in 15 stukken snijden dan de gebruikelijke 12 stukken. 

En hoe kleiner de stukken, hoe minder koolhydraten 😉

Nog veel meer koolhydraatarme recepten

afslank receptenbijbelIk kan me voorstellen dat je naast koolhydraatarm gebak ook graag de maaltijden koolhydraatarm eet. 

Het valt niet altijd mee om bij iedere maaltijd weer iets lekkers nee te zetten én daarin af te wisselen. 

Het receptenboek ‘de Afslank Receptenbijbel‘ helpt je hierbij uit de brand. 

Hierin staan heel veel recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner en ook tussendoortjes worden niet vergeten. 

En je krijgt het boek gewoon thuis gestuurd, wat wel zo prettig is als je even inspiratie nodig hebt. 

Dat werkt toch een stuk fijner dan telkens alles digitaal en online op te moeten zoeken.

Afslank Receptenbijbel Ontdekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *