Snel afvallen zonder dieet – Alles wat je wel en niet moet doen

geplaatst in: Afvallen | 0

snel afvallen zonder dieetSnel afvallen zonder dieet is de beste stap die kunt zetten om in korte tijd van je overgewicht af te komen.

Het nadeel van veel diëten is dat ze er wel voor zorgen dat je afslankt, maar daarna ook weer aankomt. En je wilt natuurlijk blijvend afvallen en nooit meer aan een dieet te hoeven meedoen.

Je ziet bij veel mensen met overgewicht dat ze van dieet naar dieet hoppen, soms met tussenpozen van een paar maanden tot een paar jaar.

Blijvend afvallen is in dat geval niet aan de orde, hoeveel moeite er ook gedaan wordt.

Misschien zit jij ook wel in die positie. Of staat het hele idee van diëten je niet aan.

Hoe het ook zij, in dit artikel ga je ontdekken dat snel afvallen zonder dieet zeker mogelijk is. Je ontdekt wat je er voor moet doen en kunt er direct mee aan de slag.

Dit is waar het bij veel mensen fout gaat

Er is een reden voor dat veel diëten voor de meeste mensen helemaal niet werken en waardoor ze meerdere malen van het ene naar het andere dieet overstappen.

Misschien is het al wel eens in je hoofd opgekomen, maar waarom denk je dat er zoveel verschillende diëten en producten op de markt zijn die je zouden helpen met afvallen?

Denk maar eens aan de duizenden soorten afslankpillen, afslank-apparaten, diëten en alle andere manieren waarmee je kunt afvallen.

Ze zijn er alleen maar om de bedenkers ervan geld te laten verdienen. Het liefst worden er vaste klanten gegenereerd, zodat ze meerdere keren aan dezelfde mensen kunnen verdienen.

De dieetindustrie is er vooral op uit om je streefgewicht zo lang mogelijk uit te stellen.

Als je die in een mum van tijd zou bereiken, zou je je geld niet meer aan hen besteden…

Daarom wordt je mooi aan het lijntje gehouden (zonder dat je blijvend afvalt…) en krijg je nooit de hele waarheid te horen.

De neerwaartse spiraal

Als je een dieet volgt waar geld aan verdient moet worden dan kan ik met zekerheid zeggen dat je er van gaat jojo-en, vreetbuien van krijgt of honger moet lijden.

Dat maakt dat je telkens weer bij de makers van de diëten, afslankpillen en -apparaten terug moet komen om toch weer een poging te wagen richting je streefgewicht.

Daarom wil ik je het volgende vragen:

 • Wil je geen honger hebben tijdens het afvallen?
 • Hou je liever het geld op je bankrekening als je weet dat het toch niet gaat werken?
 • Heb je wel betere zaken waar je je geld aan kan besteden?
 • Wil je graag blijvend afvallen en je nooit meer met afslanken bezig houden als je je streefgewicht hebt bereikt?

Als je hier positief tegenover staat, dan is het tijd om te stoppen met dingen die niet werken en aan de slag te gaan met snel afvallen zonder dieet.

Hier begint snel afvallen zonder dieet mee

Snel afvallen zonder dieet start met het op gang brengen van je metabolisme, ook wel stofwisseling genoemd.

Dit doe je door, hou je vast, vaker te gaan eten!

Het kan erg goed zijn dat je op dit moment niet genoeg eet om je stofwisseling zijn werk goed te laten doen.

Als je stofwisseling niet lekker loopt, dan wordt er ook maar weinig voedsel en lichaamsvet verbrand. Je lichaam is zo gemaakt dat als je meer gaat eten, je stofwisseling het idee heeft dat het harder moet gaan werken.

Ga je minder eten, dan gebeurd het tegenovergestelde.

In dat laatste geval zal je stofwisseling denken dat, omdat er weinig voedsel binnenkomt, er niet genoeg voedsel is. Het gaat er dan voor zorgen dat de energie die het binnen krijgt zo zuinig mogelijk gebruikt.

De rest van de energie zal dan opgeslagen worden als vet.

Je lichaam is er namelijk op gemaakt om met weinig voedsel om te gaan. Vroeger toen er vaak voedseltekorten waren was dit handig. Maar nu we in een land leven waarin we geen honger kennen, gaat dit tegen ons werken.

Je lichaam weet dat echter niet…

Overvloed aan voedsel

Zorg er dus voor dat je lichaam denkt dat er voedsel in overvloed is om het flink wat energie te laten verbranden, ook de energie die is opgeslagen in de vorm van vet.

Een goede stelregel om aan te houden is 3 maaltijden op een dag met 3 gezonde tussendoortjes.

Natuurlijk moeten de maaltijden wel op een bepaalde manier ingevuld worden. Je kunt niet naar hartenlust frituur en chinees (blijven) eten.

Waar je om moet denken is dat het maaltijden zijn die er voor zorgen dat er vet wordt verbrand in je lichaam. Als je dit soort maaltijden niet eet, dan wordt snel afvallen zonder dieet bijna onmogelijk.

Het is goed om op gezette tijden je maaltijden en tussendoortjes te nuttigen. Je kunt daarvoor onderstaand tijdsschema gebruiken:

 • 8:00 – ontbijt
 • 10:00 – tussendoortje
 • 12:00 – lunch
 • 15:00 – tussendoortje
 • 18:00 – avondeten
 • 21:00 – tussendoortje

Natuurlijk hangt één en ander ook af van je eigen dagritme, maar dit schema geeft wel aan hoe de verdeling ruwweg moet zijn over een dag voor snel afvallen zonder dieet.

veel fruit

Voorbeelden

Een maaltijd zou een schaaltje met magere kwark kunnen zijn (250 gram) met daarin een appel in stukjes en 15 niet gezouten pinda’s. Een smoothie zou ook kunnen, het liefst met veel groente er in.

Een tussendoortje zou bijvoorbeeld kunnen bestaan uit een paar eieren of wat fruit met daarbij wat amandelen die niet gezouten zijn.

Het gaat er om dat je regelmatig wat eet en niet om je helemaal vol te proppen. En wat je eet, moet gezond zijn.

Snel afvallen zonder dieet is ook een kwestie van aan leren voelen hoeveel voedsel je lichaam nodig heeft. Niet te veel, niet te weinig.

Laat bewerkte voeding staan

Het is heel goed als je direct start met meer eten om zonder dieet snel af te vallen. Het is echter geen garantie dat ook gelijk de kilo’s er af vliegen.

Dat zal namelijk niet gebeuren als je ook bewerkt voedsel blijft eten.

De eerstvolgende keer dat je boodschappen gaat doen is het zaak om geen bewerkt voedsel meer mee te nemen naar huis, maar enkel nog onbewerkt voedsel.

In producten die bewerkt zijn komen veel toevoegingen voor die erg ongezond zijn, met name als je snel wilt afvallen zonder dieet. Denk hierbij aan suikers, verzadigde vetten en transvetten.

Het zijn stuk voor stuk stoffen die er voor zorgen dat je aankomt en ook nog eens ongezond zijn.

Het is in dit kader sowieso goed om het verschil te kennen tussen verzadigde en onverzadigde vetten.

Hieronder vind je een lijst met voedingsproducten die bewerkt zijn:

 • Kant & klaar maaltijden
 • Koek
 • Snoep
 • Muesli
 • Cruesli
 • Chips
 • Brood
 • Vla
 • Vruchtendranken uit pak

Daartegenover staan natuurlijk de producten die niet bewerkt zijn. Dit zijn de producten die je lichaam nodig heeft voor snel afvallen zonder dieet.

Onbewerkte voeding

Voeding dat onbewerkt is, is een natuurproduct. Er zijn geen stoffen zoals suikers en slechte vetten aan toegevoegd door machines in een fabriek.

Bij voedingsproducten die onbewerkt zijn moet je denken aan:

 • Vlees
 • Groenten
 • Fruit
 • Vis
 • Zeevruchten
 • Noten en zaden

Als je vlees in de winkel koopt, ga dan voor de biologische variant als je portemonnee dit toelaat. Kies in ieder geval altijd voor mager vlees.

Je loopt anders een groot risico dat er allerlei hormonen en antibiotica in het vlees zitten. Dit is niet gezond, maar krijg je op die manier wel binnen.

Daar komt bij dat de dieren die gebruikt zijn om het biologische vlees van te maken meer diervriendelijk zijn behandelt.

Ga deze goede voedingsstoffen eten

Als je wat ik tot nu toe heb verteld samenvat, dan kun je stellen dat snel afvallen zonder dieet een regelmatig eetpatroon nodig heeft. Daarnaast kun je bewerkte producten beter laten staan en meer vers eten gaan eten.

Om te begrijpen wat goede verse producten zijn zul je moeten weten welke voedingsstoffen je lichaam nodig heeft om een vet verbrandende machine te worden.

Dit zijn de 3 voedingsstoffen die hiervoor nodig zijn:

 1. Eiwitten
 2. Langzame koolhydraten
 3. Onverzadigde vetten

Je kunt eiwitten onder andere terugvinden in natuurlijk eieren, maar ook in magere kwark, pinda’s, kalkoenfilet, bruine bonen en kipfilet.

De langzame koolhydraten zijn te vinden in producten als mandarijnen, appels, havermout, aardbeien, brinta en tomaten.

De onverzadigde vetten zijn goede vetten en vind je in makreel, olijfolie, eieren, makreel en pinda’s.

Naast deze genoemde producten zijn er (gelukkig) nog veel meer producten die je kunt eten vanwege hun goede voedingsstoffen.

noten en zaden

Welke wel en welke niet?

Als je je afvraagt of de juiste voedingsstoffen in een product zitten dan is daar een makkelijke regel voor. Zit er geen etiket op het product? Dan is het in 95% van de gevallen ene product wat je gerust kunt eten, want dan komt het rechtstreeks uit de natuur.

Zit er wel een etiket op het product? Kijk dan of er geen slechte toevoegingen in zitten (dan sowieso laten staan = bewerkt product) en hoeveel van de 3 goede voedingsstoffen er in zitten.

Op deze website is overigens ook te zien wat er in elk product zit.

Om gezond eten vol te kunnen houden is het belangrijk om variatie in je eetpatroon aan te brengen en niet iedere week het zelfde te eten.

Als je dat wel doet ga je al snel helemaal zat worden van het eten wat je eet en dat bevordert snel afvallen zonder dieet bepaald niet.

Inspiratie voor de juiste maaltijden

Ik kan me voorstellen dat je het lastig vind om zelf te bedenken wat je dan iedere dag weer moet eten, en welke producten nou wel en niet goed zijn om daar voor te gebruiken.

Dan is het slim om hiervoor een boek met recepten te hebben die alleen maar uit goede maaltijden en tussendoortjes bestaat.

De Afslank Receptenbijbel is zo’n boek en die raad ik je ook echt aan.

De recepten zijn erg divers, er komen zowel vlees-, vis-, kip- als vegetarische gerechten in naar voren. In de bonussen krijg je er ook nog de ingrediënten voor toetjes en tussendoortjes bij.

Voordelen:

 • Snel en makkelijk klaar te maken
 • Voor het hele gezin geschikt
 • Heel divers, 6 verschillende categorieën recepten
 • Kant-en-klare dag- en weekmenu’s + boodschappenlijstjes
 • 5 bonussen (bijna een compleet programma)
 • Ook als fysiek boek verkrijgbaar
 • Niet-goed-geld-terug garantie

CTA Afslank receptenbijbel

Zo zorg je dat snel afvallen zonder dieet leuk blijft

Snel afvallen zonder dieet kan zomaar een sleur worden, en dan is het risico levensgroot dat je in je oude eetgewoonten terugvalt.

Dat betekend dat je niet meer afvalt en misschien zelfs weer gaat aankomen…

Een goede manier om dit te voorkomen is mijlpalen vieren. Bijvoorbeeld telkens al er 2 kilo’s af zijn, beloon je jezelf met iets.

Dit kan eten zijn, bijvoorbeeld een maaltijd die je erg lekker vind maar uitermate ongezond is. Denk hierbij aan een pizza of een broodje hamburger speciaal 😉

Beloon jezelf hiermee hooguit één keer in de week, anders gaat het tegen je werken!

Een andere manier om jezelf te belonen is lekker gaan shoppen of een mooi boek bestellen. Bij grotere mijlpalen kan je er zelfs een dagje uit van maken.

In het begin, als je net start met gewicht verliezen is het goed en misschien wel noodzakelijk om erg streng voor jezelf te zijn. Maar als je eenmaal goed op weg bent is jezelf belonen helemaal niet verkeerd.

Op de juiste manier gaan sporten

Tot nu toe heb ik het vooral over eten gehad. Dat komt omdat het voedsel wat je binnenkrijgt voor het grootste deel bepaald wat je gewicht.

Daarnaast heb je natuurlijk ook nog het aspect sporten.

Als je dit in verhouding tot elkaar zet, dan bepaald de voeding minstens 70% van je gewicht en bewegen hooguit 30%.

Toch is die 30% beïnvloedbaar, en daarom wil ik het niet links laten liggen. Hoewel afvallen zonder sporten goed mogelijk is, moet je alles pakken wat je pakken kan bij snel afvallen zonder dieet.

Het is echter wel belangrijk dat áls je gaat sporten, je dit wel op de juiste manier doet. Het doel hierbij is afvallen.

Dit zijn NIET de juiste manieren van sporten:

 • Jezelf een uur lang afmatten op een loopband of hometrainer
 • Een grote hoeveelheid ongemakkelijke oefeningen op de vloer
 • Zo nu en dan zomaar wat doen

De manieren waarop je WEL goed bezig bent moet sporten:

 • Oefeningen die er voor zorgen dat je veel calorieën verbrand, maar ook lange tijd erná
 • Enkel oefeningen doen die bijdragen aan afvallen
 • De tijd dat je sport moet vrij kort zijn

vrouw met spieren

Gebruik je tijd goed als het om sporten gaat

De tijd dat je zomaar wat deed in de sportschool (of thuis) is vanaf nu voorbij.

Want als je iedere keer veel tijd doorbracht op een cardio apparaat, dan was je zomaar wat aan het doen. Echt jammer van je tijd. En het heeft geen raakvlak met snel afvallen zonder dieet…

Ik zal je vertellen wat veel beter werkt en hoe je gericht met het verbranden van vet bezig kan gaan.

Als je namelijk de hele tijd op een cardio apparaat zit, dan verbrand je wel calorieën, maar dit stopt zodra je stopt met sporten.

Met de oefeningen die ik met je ga delen verbrand je niet alleen calorieën tijdens het sporten, maar ook nog lange tijd daarna. Dus ook als je daarna lekker thuis op de bank zit is je lichaam bezig met het verbranden van calorieën.

Dit kun je voor elkaar te krijgen door oefeningen te doen waarbij je telkens je spieren zwaar moet belasten waardoor er scheurtjes in ontstaan.

Je ziet dit natuurlijk niet aan de buitenkant, en het is ook niet slecht voor je spieren of iets dergelijks.

Om dit voor elkaar te krijgen ga je trainen met losse gewichten of met het gewicht van je eigen lichaam.

Hoe scheurtjes voor afvallen kunnen zorgen

De scheurtjes die je na het doen van de oefeningen in je spieren krijgt, zullen ook weer moeten herstellen.

Dit herstellen is behoorlijk intensief voor je lichaam en daar moet het dan ook flink wat energie en dus calorieën voor gebruiken. Ook is dit niet zomaar even klaar, het kost tijd.

Je lichaam moet dit namelijk doen naast de andere bezigheden die het heeft, zoals de organen laten functioneren, het bloed door je lichaam pompen en nog meer.

Vaak heeft je lichaam hier ’s nachts de meeste gelegenheid voor.

Dus terwijl je slaapt is je lichaam hard bezig met het verbranden van calorieën! Hoe mooi is dat 😉

Je lichaam hersteld de gemaakte scheurtjes door hier nieuw spierweefsel voor aan te maken. Op die manier groeien je spieren. En hoe meer spieren je hebt, hoe meer vet je verbrand.

In feite gaat het dus dubbel op.

De aanmaak van spieren verbrand vet, én het hebben van meer spieren verbrand vet… Iedere extra kilo aan spieren zorgt voor een extra verbranding van 100 calorieën, iedere dag weer.

Grote spiergroepen trainen

Om er voor te zorgen dat je de meeste scheurtjes in je spieren maakt is het van belang dat je de 3 grote spiergroepen gaat trainen:

 1. Rugspieren
 2. Borstspieren
 3. Beenspieren

Door hier alle aandacht op te leggen en minder op de kleine spiergroepen kun je snel afvallen zonder dieet.

En omdat het belangrijk is dat je kort en zwaar traint, is het niet nodig om er veel tijd in te steken. Om je een indruk te geven:

 • Iedere week pak je een spiergroep op een andere dag, dus je doet 3 keer per week oefeningen
 • Je doet per spiergroep vier oefeningen
 • Elke oefening doe je vier keer
 • Een oefening bestaat uit ongeveer 14 herhalingen van een bepaalde beweging, dit is een setje

Je kunt bijvoorbeeld op maandag, woensdag en vrijdag oefeningen gaan doen. Op één van deze dagen doe je dan 4 setjes per oefening. Omdat je per spiergroep 4 verschillende oefeningen doet, heb je op één dag 16 setjes die je uitvoert.

Tussen de setjes door heb je anderhalve minuut rust.

Op gang komen met de juiste manier van sporten

Ik kan me goed voorstellen dat als je nog niet eerder op deze manier hebt gesport het lastig is om hier zomaar mee te beginnen.

Het kan zomaar een grote drempel zijn om naar een sportschool te gaan en aan een instructeur te vragen of hij je vet verbrandende oefeningen wil aanleren.

Natuurlijk kan een personal trainer hier een groot deel van het ongemak wegnemen, maar dat moet je maar net kunnen betalen.

Een manier om hier toch laagdrempelig mee aan de slag te gaan is door thuis te gaan trainen met een kettlebell.

Wat dat betreft kan ik je een video training aanraden waarbij je helemaal aan de hand wordt genomen en je gewoon thuis voor de tv of laptop aan de slag kan.

Dit is de Kettlebel Workout DVD box van Jesse van der Velde.

Als je direct met snel afvallen zonder dieet wilt beginnen is dit een grote stap in de goede richting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *