Makkelijk en snel een LEKKERE Koolhydraatarme Appeltaart maken

geplaatst in: Recepten | 0

koolhydraatarme appeltaartHoewel je bij afvallen niet snel aan appeltaart denkt, is een koolhydraatarme appeltaart toch een goede keuze!

Misschien vraag je je af hoe dit kan, want bij veel diëten is taart eten geen optie.

Mijn eerste gedachte: Waarschijnlijk wordt de appeltaart dan heel erg vies…

Want suiker is toch het ingrediënt wat een taart zo lekker maakt?

Let op mijn woorden; Als je het onderstaande recept voor een koolhydraatarme appeltaart uitprobeert ben je helemaal om.

Afvallen was nog nooit zo lekker, lees dus snel verder!

Waarom een koolhydraatarme appeltaart wél mag

Wat mij betreft is het koolhydraatarme dieet het beste dieet wat er bestaat.

Ik volg hem zelf ook, voor mij is het meer een levensstijl geworden dan dat het echt een dieet is. Ik val er blijvend mee af, en daarom voel ik me er zo lekker bij.

Dit komt doordat je minder koolhydraten binnen krijgt, waardoor je lichaam ook minder energie binnen krijgt en dus ook minder energie gaat opslaan.

Je wordt namelijk niet dik van te veel vet eten, maar vanwege het overschot aan energie (koolhydraten) wat je lichaam binnenkrijgt.

Persoonlijke Tip:

Wil je graag een EFFECTIEF dieet volgen? 
Dan raad ik je de Afslank Receptenbijbel aan.
Met deze koolhydraatarme recepten val je meerdere kilo’s per week af
en ze zijn makkelijk en snel klaar te maken.” 

Makkelijk afvallen

Het mooie is dat er veel gezond voedsel is waar niet veel koolhydraten inzitten waardoor je toch voldoende voedsel kunt eten.

Afvallen zonder honger lijden noem ik dat 😉

Je zult alleen even moeten weten welk voedsel dat is en je moet natuurlijk wennen aan een ander eetpatroon.

Maar als je zelfs een een koolhydraatarme appeltaart kunt eten, dan weet je dat het niet moeilijk hoeft te zijn…

Verse ingrediënten

Omdat je met veel verse ingrediënten werkt als je koolhydraatarm eet, zijn producten als deze koolhydraatarme appeltaart vaak niet in de winkel te krijgen.

Daarvoor is het niet lang genoeg houdbaar, en dat is commercieel gezien niet aantrekkelijk voor winkels (of het wordt heel duur om te kopen).

Je zult dus zelf aan de bak moeten om dit soort lekkere en toch gezonde producten te maken.

appels

Appeltaart met amandelmeel

Eén van de geheime ingrediënten van deze koolhydraatarme appeltaart is amandelmeel.

Als je de appeltaart met amandelmeel maakt, hoef je namelijk geen bloem en zelfrijzend bakmeel te gebruiken. Dit zijn onder andere ingrediënten waar juist wel veel koolhydraten in zitten.

Verder zitten er in de appels die we voor deze taart gebruiken natuurlijke suikers en allerlei vitaminen B en ook C.

Verder vind je in deze appeltaart:

  • Kalium
  • Koper
  • Fosfor
  • IJzer
  • Magnesium
  • Zink
  • Calcium

Daarnaast is de kaneel die gebruikt wordt goed voor een juist en gezond niveau van je bloedsuiker.

Vooral voor mensen met diabetes is kaneel een ingrediënt om vaak toe te voegen aan je eten.

Voedingswaarden koolhydraatarme appeltaart (per taartstuk)

Natuurlijk geldt ook voor koolhydraatarme appeltaart dat je het met mate moet eten.

Normaal gesproken kun je met onderstaande hoeveelheden ingrediënten zo’n 10 tot 12 stukken taart uit de appeltaart snijden.

Per taartstuk kom je dan op de volgende hoeveelheden aan verschillende voedingswaarden:

  • 195 calorieën
  • 5,9 gram koolhydraten
  • 4,8 gram eiwitten
  • 9 gram vetten

Voedingswaarden supermarkt appeltaart (per taartstuk)

Ter vergelijking met de voedingswaarde van de koolhydraatarme appeltaart heb ook even voor je opgezocht wat de voedingswaarde van een appeltaart uit de supermarkt is.

Je komt dan op de volgende voedingswaarden per stuk taart:

  • 411 calorieën
  • 57,5 gram koolhydraten
  • 3,7 gram eiwitten
  • 19,4 gram vetten

vooral als je kijkt naar het aantal koolhydraten (wat bij een koolhydraatarme appeltaart het belangrijkste is) dan zie je bijna 10 keer zo weinig koolhydraten binnen krijgt.

Dat is een verschil dat alle moeite waard maakt, is het niet?!

Benodigde ingrediënten voor appelkruimeltaart

  • deeg maken225 gram amandelmeel
  • 45 gram kokosmeel
  • 120 gram roomboter
  • 55 gram stevia kristal 35, 15, 5
  • 3 grote appels (of 4 kleine)
  • 2 theelepels kaneel

Verder heb je nodig:

  • Een springvorm
  • Bakpapier

Hoe je de koolhydraatarme appeltaart maakt

  1. Weeg 80 gram roomboter af en doe het in een steelpannetje om het langzaam te laten smelten.
  2. Ondertussen weeg je 150 gram amandelmeel en 30 gram kokosmeel af en meng je dat met elkaar in een kommetje.
  3. Vervolgens meng je daar de gesmolten roomboter doorheen en voeg je ook 35 gram stevia kristal toe. Meng alles goed door elkaar, op den duur moet het een deeg worden wat kruimelig is.
  4. Doe een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en smeer de zijkanten in met boter of vet.
  5. Het gemaakte kruimeldeeg verdeel je nu over de bodem en de zijkanten van de springvorm
  6. Snij de appels in kleine stukjes, doe ze in een kom en voeg 2 theelepels kaneel toe. Meng het geheel en voeg ondertussen nog 5 gram stevia kristal toe. Ga nu eerst met de volgende stappen verder.
  7. Laat 30 gram roomboter in een pannetje langzaam smelten. Doe ondertussen 75 gram amandelmeel en 15 gram kokosmeel in een kommetje en meng het goed door elkaar. Voeg ondertussen de gesmolten boter toe.
  8. Voeg ook tijdens het mengen 15 gram stevia kristal toe en meng alles goed door elkaar, op den duur moet het een deeg worden wat kruimelig is.
  9. Verdeel nu het appelmengsel uit stap 6 gelijkmatig in de springvorm.
  10. Het kruimeldeeg wat je in stap 8 hebt gemaakt doe je daar overheen, zodat het mooi vlak wordt.
  11. Doe het geheel nu voor 45 minuten in de oven op 180 graden (Wel even voorverwarmen).
  12. Proef je eerste zelfgemaakte koolhydraatarme appeltaart!

Nog veel meer koolhydraatarme recepten!

Misschien ben je net als ik enthousiast over koolhydraatarm eten.

Vooral als je iets lekker als appeltaart gewoon kan blijven eten kan dat ook bijna niet anders 😉

Ik noem het expres ook geen dieet, want bij een dieet doe je dat een poosje, en dan ga je daarna weer ‘normaal’ eten.

Om vervolgens ook weer op je oude gewicht uit te komen, jojo-en heet dat.

Als je eenmaal koolhydraatarm eten gewend bent, dan wil je niet anders meer. Daarvoor beveel ik het boek de ‘Afslank Receptenbijbel‘ van harte aan.

Je hebt dan lekkere recepten waar je goed vol van kan worden én blijft afvallen.

Een betere combinatie is er wat mij betreft niet.

CTA Afslank receptenbijbel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *