De aller-lekkerste koolhydraatarme kip kerrie mét rijst!

geplaatst in: Recepten | 0

Koolhydraatarme kip kerrie in een groen schoteltjeWil je koolhydraatarme kip kerrie maken? Dan zit je hier helemaal goed.

Persoonlijk ben ik de kip kerrie een beetje uit het oog verloren sinds ik koolhydraatarm aan het eten ben.

Totdat ik dit recept ontdekte wat zó lekke ris dat ik het graag met je deel.

Op deze manier kan je ook koolhydraatarm van kip kerrie genieten zonder je schuldig te hoeven voelen.

Rijst eet je namelijk niet meer, want daar zitten veel koolhydraten in.

En kip kerrie zonder rijst stond me een beetje tegen.

Maar nu niet meer!

Ontdek hoe ik dit opgelost heb en hoe jij hier ook van kan profiteren, lees snel verder!

Waarom geen kip kerrie uit een pakje?

Veel mensen zijn het gewend om kip kerrie vanuit een pakje te maken.

Dat is zo lekker makkelijk en snel en vaak voeg je er nog losse groenten aan toe.

Daardoor krijg je al snel de indruk dat je toch redelijk goed bezig bent als het om gezond eten gaat.

Toch zitten er nadelen aan het maken van kipkerrie saus uit een pakje:

  • Ik vind het maar saai, als je het vaak eet gaat het al snel tegen staan
  • Er zitten veel toevoegingen in een pakje, zoals
  • Suikers
  • Smaakversterkers
  • Extracten

Vooral de suikers maakt het niet bepaald koolhydraatarm. maar daarnaast zijn ook de andere toevoegingen niet bepaald gezond voor je lichaam.

Persoonlijke Tip:

Wil je graag een EFFECTIEF dieet volgen? 
Dan raad ik je de Afslank Receptenbijbel aan.
Met deze koolhydraatarme recepten val je meerdere kilo’s per week af
en ze zijn makkelijk en snel klaar te maken.” 

Zelf doen is net zo makkelijk

Als je er voor zorgt dat één keer een heel arsenaal aan kruiden inslaat, dan kan je daar erg lang mee doen.

Het is in dat geval net zo simpel om een kruidenmix zelf te maken en ook nog eens vele malen gezonder.

Je zult het zelf ervaren met het recept wat ik je hieronder geef voor koolhydraatarme kip kerrie.

Echt, het is zo gemaakt en superlekker.

Koolhydraatarme kip kerrie mét rijst!

Toen mijn vrouw dit voor het eerst voor me klaar maakte had ik eerst niet eens in de gaten dat ik geen normale rijst aan het eten was.

Mocht je dus nog een beetje sceptisch zijn over de bloemkoolrijst die we straks gaan maken;

Probeer het gewoon!

Het is echt superlekker (nouja, aan rijst zit ook niet veel smaak, toch?) en in combinatie met de kip kerrie heel erg goed te eten.

Vooral omdat je weet dat je groente aan het eten bent kun je enorm genieten van dit gerecht.

Welke ingrediënten heb je voor de kip kerrie nodig?

  • 2 kipfilets
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel soja kookroom
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper
  • Zout

Hoe maak je de koolhydraatarme kip kerrie klaar?

  1. Snij de ui in klein stukjes (snipperen heet dat) en snij ook de paprika in blokjes
  2. Snij de kipfilets in blokjes
  3. Fruit de ui in een koekenpan met de olijfolie
  4. Voeg de gesneden kip toe en bak dit tot het gaar is
  5. Voeg daarna de gesneden paprika toe en bak alles nog even met elkaar mee
  6. Voeg dan ook de bloem, kerrie- en chilipoeder toe en meng het geheel goed door elkaar
  7. De bloem moet je net zo lang mee bakken totdat het een zanderig geheel wordt
  8. Je kan nu ook de bouillon toevoegen, telkens een scheutje terwijl je roert (bewaar een beetje bouillon voor als het geheel straks te dik is)
  9. Uiteindelijk moet er een gladde saus ontstaan waarna je de knoflook toevoegt die je door een knoflookpers hebt gehaald
  10. Mocht de saus te dik zijn, doe er dan nog wat bouillion of water bij
  11. Meng nu ook de soja kookroom door de saus heen
  12. Voeg nu naar eigen smaak peper en zout toe

Oranje kerry in een wit schaaltje met een lepel

Welke ingrediënten heb je voor de bloemkoolrijst nodig?

Je kan bloemkoolrijst op twee manieren maken; De makkelijke en meer ingewikkelde manier.

Bij de makkelijke manier rasp je wat stukken (ook de stronkjes!) bloemkool en bak je dit mee in de kip kerrie saus.

In plaats van raspen kan je ook kiezen voor heel fijn snijden.

Op deze manier ben je snel klaar en kan je dus sneller eten.

Hieronder zal ik de meer ingewikkelde manier voor je beschrijven waardoor de rijst nóg lekkerder wordt.

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor de bloemkoolrijst:

  • 1 bloemkool
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel gehakte koriander
  • olijfolie
  • Peper
  • Zout

Hoe maak je de koolhydraatarme bloemkoolrijst klaar?

  1. Haal de bladen om de bloemkool vandaan en hak de witte bloemkool in grove stukken (ook de stronk, prima te eten)
  2. Doe de stukken bloemkool in de keukenmachine of rasp ze of snij ze met een mes fijn
  3. Bij gebruik van een keukenmachine echt heel kort aanzetten, het mag geen papje worden
  4. Het is de bedoeling dat je stukjes overhoud ter grote van rijstkorrels
  5. Doe de olie in een wok pan en zet deze op hoog vuur
  6. Haal de knoflook door een knoflookpers en bak deze even kort in de wok pan
  7. Voeg ook de fijne bloemkool toe en bak het geheel in een paar minuten gaar (beter niet helemaal gaar dan dat het een papje is geworden)
  8. Voeg naar eigen smaak koriander, peper en zout toe

Makkelijk afvallen met koolhydraatarme recepten

Misschien begin je nog maar net met koolhydraatarm eten of je bent er al een tijdje mee bezig.

Hoe het ook zij, goede recepten zijn schaars.

Recepten waar je zeker van weet dat ze lekker zijn en dat ze koolhydraatarm zijn.

Dit soort recepten vind je allemaal bij elkaar in de Afslank Receptenbijbel.

Dit is een boek waarin niet alleen veel koolhydraatarme recepten voor ontbijt, lunch en avondeten staan, maar ook voor tussendoortjes!

Een echte aanrader dus als je makkelijk en lekker wilt afvallen.

Mocht je nog vragen hebben over bovenstaand recept, dan hoor ik dat graag in de reacties hieronder.

Ook vragen over het receptenboek beantwoord ik graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *