2x Koolhydraatarm Roomijs waarvan je het schaaltje gaat Uitlikken!

geplaatst in: Recepten | 0

Koolhydraatarm roomijs in een glazen ijsbekerKoolhydraatarm roomijs, is dat te mooi om waar te zijn?

Nee dus!

Ik geloofde mijn smaakpupillen eerst ook niet toen ik dit proefde, maar het is toch echt koolhydraatarm.

Dat is letterlijk supercool ­čśë

Dit ijs is heerlijk als toetje, maar ook voor tussendoor is het verantwoord.

En het mooiste is nog wel dat je het makkelijk en snel klaar kan maken.

Natuurlijk moet je even de juiste ingredi├źnten en bereidingswijze hebben, maar die zijn eenvoudig.

Lees dus snel verder voor deze verrukkelijke verkoeling.

Wat is het verschil met het roomijs uit de winkel?

Dat was de eerste vraag toen ik dit onder ogen kreeg.

Je hebt namelijk het idee dat je een beetje voor de gek wordt gehouden.

Zo lekker, dat kan toch niet gezond zijn?!

Het grote verschil zit hem in de toegevoegde suikers die er bij het koolhydraatarme roomijs dus niet aan toegevoegd zijn.

Ik zal je een vergelijking geven, en ik beloof je, het past prima in een koolhydraatarm dieet.

Persoonlijke Tip:

ÔÇťWil je graag een EFFECTIEF dieet volgen? 
Dan raad ik je de Afslank Receptenbijbel aan.
Met deze koolhydraatarme recepten val je meerdere kiloÔÇÖs per week af
en ze zijn makkelijk en snel klaar te maken.ÔÇŁ 

Voedingswaarden roomijs uit de supermarkt

Dit zijn de voedingswaarden van roomijs uit de supermarkt per bolletje ijs (ongeveer 50 gram):

  • Koolhydraten: 15 gram
  • Calorie├źn: 110
  • Eiwitten: 1 gram
  • Vetten: 5 gram

Voedingswaarden zelfgemaakte koolhydraatarm roomijs

Als je koolhydraatarm roomijs zelf maakt, komen de koolhydraten een stuk lager uit per bolletje ijs (50 gram):

  • Koolhydraten: 4,3 gram
  • Calorie├źn: 115
  • Eiwitten: 1,8 gram
  • Vetten: 8 gram

Vaak eet je wel een bolletje of 2 of 3 en dan wordt het verschil in koolhydraten natuurlijk alleen nog maar groter.

De gezonde voordelen van koolhydraatarm roomijs

Natuurlijk is het fijn dat er veel minder koolhydraten in zitten (meer dan 70%!) maar er zitten nog meer voordelen aan koolhydraatarm roomijs.

Ten eerste kan je het zelf maken als het jou uitkomt, je hoeft er niet voor naar de supermarkt.

Ook kan je zo veel maken als je wilt, of je nou alleen bent of met zeven personen.

Maar wat ik ook erg belangrijk vind is dat je het met alleen maar natuurlijke producten maakt.

Er zitten dus geen toegevoegde suikers of andere toevoegingen in zoals ongezonde E-nummers.

Je weet precies wat je eet!

Koolhydraatarm roomijs maken

Er zijn recepten te vinden voor koolhydraatarm roomijs te vinden waarin moeilijk te krijgen en dure ingredi├źnten zitten.

Maar als je het slim aanpakt hoeft dat helemaal niet.

Sterker nog, je hebt er niet eens een ijsmachine voor nodig!

Koolhydraatarm roomijs met Mango smaak

Voor dit recept heb je de rijpste Mango’s nodig die je kan vinden.

Die zijn namelijk het meest zoet.

Dit is nodig omdat als iets bevroren is, het veel minder zoet smaakt dan het in werkelijkheid is.

Wel een nadeel als je koolhydraatarm eet, want ook natuurlijke suikers bevatten koolhydraten.

Maar goed, het is nog steeds stuk-ken gezonder dan supermarkt roomijs.

Dit recept is voor 6 porties geschikt.

Dit is wat je nodig hebt:

  • 2 hele rijpe mierzoete mango’s
  • 400 ml slagroom
  • 200 ml mascarpone
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel Stevia zoetstof

Zo maak je het klaar:

  1. Verwijder de schil van de mango’s en ontdoe ze van de pit
  2. Wat je overhoud aan vruchtvlees stop je in een blender en maal je tot moes
  3. Doe de mascarpone en slagroom in een kom en mix het totdat je de kom kan omdraaien en het er niet uit valt
  4. Breek de eieren en doe de inhoud samen met de stevia in een kom en mix het tot een beslag
  5. Doe dit beslag samen met het slagroom mengsel in een kom en voeg ook de mango moes toe
  6. Meng het geheel goed door elkaar en zet het voor 4-5 uur in de vriezer
  7. Ieder uur dien je het even door te mengen, zodat het mooi gelijkmatig koud wordt
  8. Bij het nuttigen kan je nog stukjes verse mango toevoegen

Donkerrood ijs met verse aardbeien er op

Koolhydraatarm roomijs met fruit (snelle manier)

Hieronder volgt nog een snellere manier om koolhydraatarm roomijs te maken.

Dan hoef je het niet voor 4 uur in de vriezer te hebben en kan je direct genieten van het ijs dat je maakt.

Wel moet je dan al diepvries fruit op voorraad hebben.

Dit zorgt er voor dat de rest van de ingredi├źnten ook superkoud worden en ├ę├ęn worden met het ijs.

Dit is wat je nodig hebt:

  • 250 ml slagroom
  • 500 gr diepvries fruit (kies welke je lekker vind)
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 2 eetlepels stevia
  • Vers (bos)fruit

Zo maak je het klaar:

  1. Doe alle ingredi├źnten BEHALVE het verse fruit in een blender
  2. Mix alles goed door elkaar zodat het een mooi romig geheel is geworden
  3. Verdeel het over 4 kommen en serveer het roomijs met verse bosvruchten
  4. Doe… ooh nee, dit was het al. Snel toch?!

Afvallen met tientallen koolhydraatarme recepten?!

Als je net als ik helemaal wild bent van koolhydraatarm eten, dan heb ik wat leuks voor je.

Deze manier van afvallen is zo makkelijk omdat het lekker ├ęn gezond tegelijk is.

Je hoeft er amper moeite voor te doen.

Met de recepten uit de Afslank Receptenbijbel wordt dit allemaal n├│g makkelijker.

Het is namelijk best wel een dingetje om origineel te blijven en steeds weer nieuwe maaltijden op tafel te zetten waar je van gaat afvallen.

Met dit boek hoef je hier niet meer over na te denken.

Mocht je nog vragen hebben over bovenstaand recept dan hoor ik dat graag in de reacties hieronder.

Ook al je vragen en opmerkingen over het receptenboek kun je daar stellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *