De 6 basisvaardigheden voor snel gewicht verliezen

geplaatst in: Afvallen | 0

snel gewicht verliezenWil je snel gewicht verliezen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres.

Snel gewicht verliezen hoeft namelijk niet zwaar en moeilijk te zijn. We geven je hieronder een aantal mogelijkheden om snel gewicht te verliezen en het enige wat jij hoeft te doen is er mee aan de slag te gaan.

Om maar direct met de deur in huis te vallen; Het gaat er dus om dat je gaat DOEN en minder gaat lezen, en informatie tot je nemen. Daar is nog nooit iemand van afgeslankt…

Lees daarom onderstaande tips en ga aan de slag.

4 onderwerpen binnen snel gewicht verliezen

Eigenlijk kun je de manieren voor snel gewicht verliezen in 4 onderwerpen onderverdelen;

Het gaat dan om

1. Voeding
2. Beweging
3. Ontspannen of stress en
4. Mentaliteit.

Uit onderzoek is gebleken dat de eerste twee, ‘voeding’ en ‘beweging’, de meeste impact kunnen hebben op afvallen. We gaan voor alle vier de manieren snel gewicht verliezen tips geven, maar het is goed om te weten dat je je het beste kun richten op de eerste twee.

Van de onderdelen ‘voeding’ en ‘beweging’ is gebleken dat voeding de grootste impact heeft. Je kunt wel zeggen dat als je een 1 kilo afvalt, 80% daarvan door de juiste voeding komt en (maar) 20% door beweging.

Dat is dan ook de reden dat de meeste tips over voeding gaan. Als je dan toch ergens energie in gaat steken is het wel handig als je die energie zo effectief mogelijk gebruikt 😉

Snel gewicht verliezen tip #1: Langzamer eten

Dit is geen fabeltje, maar een feit, en het is heel logisch te verklaren (Naast dat het ook gewoon door onderzoek is aangetoond). Als je iets eet, dan wordt je vol, en krijg je weer nieuwe energie.

Alleen, je lichaam doet er ongeveer 20 minuten over voordat het aangeeft dat het ‘vol’ zit!

Misschien herken je het wel: Je bent lekker aan het eten, thuis of in een restaurant. Thuis gebeurd het vaak met frituren, je kunt dan zoveel bij-maken als je wilt. Je bent dan aan het eten, en het is zo lekker dat je steeds maar door kan eten.

Pas na een poosje kom je er achter dat je al veel eerder had moeten stoppen, omdat je op het moment dat je dat ontdekt al  je riem moet los maken…

Dit is wat er gebeurd als je langzamer eet:

  • Je geeft je lichaam de tijd om aan te geven dat je vol zit
  • Daardoor eet je minder en krijg je dus minder calorieën binnen
  • Je gaat beter kauwen en dat zorgt voor een betere spijsvertering
  • Er zitten minder pieken in je bloedsuiker spiegel, waardoor je vetverbranding beter is

Overall genomen krijg je gewoon minder eten binnen zonder last te hebben van een hongergevoel.

Snel gewicht verliezen tip #2: Met eiwitten ontbijten

Als je met brood of muesli ontbijt zoals in Nederland gebruikelijk is, dan krijg je direct aan het begin van de dag veel koolhydraten binnen.

Je lichaam moet dan direct aan de slag met het verbranden van suikers en gaat niet bezig met vet verbranden.

Daar komt bij dat als je koolhydraten eet, je eerder meer gaat eten. Je wilt makkelijker meer eten.

Je kunt daarom veel beter met eiwitten ontbijten. Eiwitten zorgen beter voor het gevoel dat je ‘vol’ bent. Hierdoor heb je de hele ochtend minder snel trek en minder snel zin in tussendoortjes. Ook krijg je hierdoor veel minder calorieën binnen en gaat je lichaam dus sneller vet verbranden.

Het is daardoor een hele makkelijke manier van snel gewicht verliezen.

eitje

Snel gewicht verliezen tip #3: Water drinken voordat je gaat eten

Überhaupt kun je snel gewicht verliezen door water te drinken. Veel mensen vinden het namelijk lastig om te bepalen of ze nou honger of dorst hebben. Neem dan voor de zekerheid eerst een glas water of kop thee voordat je gaat eten.

Daar komt bij dat als je water drinkt voor het eten, je het hongergevoel minder maakt. Daardoor ga je minder eten en val je dus sneller af.

Verder is het zo dat je meer calorieen verbrand nadat je water hebt gedronken.

Om precies te zijn: Als je een halve liter water hebt gedronken, verbrand je een uur later meer calorieën, tot wel 30%.

Snel gewicht verliezen tip #4: Geen (light)frisdrank en vruchtensap meer!

Misschien ken je het wel: “Je moet geen suiker meer eten als je wilt afvallen”. Dat is zo afgezaagd, maar het is wel waar natuurlijk. Het heeft in onze tijd alleen een dieperliggende betekenis gekregen; “Neem ook geen producten meer waar suikers in verstopt zitten”.

En dat is wat er in veel frisdrank en vruchtensappen zit. Het zit echt boordevol suiker, lees de etiketten er maar op na.

Om dit te voorkomen moet je dit soort drinken gewoon vervangen met water. Dan ga je echt al veel afvallen, geloof mij.

Dan nog even iets over light frisdranken. Hierin zitten allemaal kunstmatige zoetstoffen, de E-nummers. Die zijn bijzonder slecht voor je. Zo heb je door het drinken van light frisdranken een grotere kans op diabetes dan wanneer je de ‘normale’ versie van de frisdrank drinkt.

Ook zijn kunstmatige zoetstoffen verslavender.

Uit onderzoek bleek dan ook dat vrouwen die light producten drinken twee keer meer daarvan drinken dan vrouwen die de niet-light variant van het product drinken.

Snel gewicht verliezen tip #5: Voldoende slapen

Om je stressniveau te verlagen is het goed om voldoende te slapen. Te veel stress zorgt namelijk voor gewichtstoename. Dit komt doordat als je stress hebt je het stresshormoon Cortisol aanmaakt. Teveel daarvan zorgt er voor dat je meer vet gaat opslaan rond je buik.

Ook zorgt voldoende slaap er voor dat je eetlust niet steeds heen en weer gaat en je dus geen last van eetbuien krijgt.

Slaap dus minimaal 7 uur per nacht , want dat is wat mensen nodig hebben. Sommigen hebben wat meer slaap nodig, maar 9 uur is wel het maximum.

Om goed te kunnen slapen kun je het volgende doen:

  • Na 20:00 niet meer achter schermen zitten zoals je laptop, tablet of telefoon
  • Laat ’s avonds drinken waarin cafeïne zit achterwege. Denk hierbij aan koffie, cola, enz.
  • Zorg voor een goed slaapritme en ga iedere avond rond dezelfde tijd op bed
  • Als je niet kan slapen, niet steeds naar de klok kijken, hiervan krijg je stress

lekker slapen

Snel gewicht verliezen tip #6: Realistische doelen stellen

Overal op internet kun je vinden dat je in hele korte tijd heel veel kilo’s kunt afvallen. Bijvoorbeeld 10 kilo in een week.

Ik kan je garanderen; dat gaat je niet lukken zonder daarna weer enorm aan te komen. Dat lukt je alleen met een ongezond crashdieet. Dat is een dieet waarmee je alles op alles zet om maar gewicht te verliezen, maar waarna je ook weer ‘gewoon’ moet gaan eten.

Veel mensen slaan na een crashdieet compleet door en wegen daarna veel zwaarder dan toen ze er aan begonnen.

Toch zie je dat veel mensen zulke onrealistische doelen er nog steeds op na houden. Om daarna helemaal teleurgesteld te zijn dat het niet gelukt is en nooit weer een afvalpoging willen doen…

Maak lange termijn doelen en redeneer juist

Vergeet niet dat je over een langere termijn echt grote doelen kunt halen. Elke keer een klein stapje maakt samen een hele grote stap. Zorg dus telkens als je weer een halve kilo kwijt bent dat je dit op de ene of andere manier viert. Daardoor krijg je een positieve flow die je weer verder helpt naar de volgende stap.

Daar komt bij dat het er van af hangt hoe je naar afvallen kijkt. Zeg je aldoor tegen jezelf; Dit mag niet en dat mag niet!

Of zeg je tegen jezelf; Dat mag ik wel, maar ik wil het gewoon niet omdat ik weet dat het slecht voor me is.

Als ik tegen je zeg dat je niet aan een roze olifant mag denken, wat doe je dan? Juist. En daarom moet je voor jezelf ook niet telkens denken aan de dingen die je NIET mag eten.

Snel gewicht verliezen met de Afslank Receptenbijbel

Als je deze tips waardevol vond, dan heb ik er nog veel meer voor je. Deze worden beschreven in het boek de Afslank Receptenbijbel.

Dit is een hardcover boek met allerlei leuke bonussen die je thuis gestuurd krijgt.

De maaltijden die er in staan bevatten alleen ingredienten die je in iedere supermarkt kan kopen. Je hoeft dus niet allemaal dingen te gaan eten die je normaal ook niet zou eten. Overigens hoef je ook niet te sporten.

Het boek zorgt er voor dat je alleen voeding binnen krijgt waardoor je vet gaat verbranden in plaats van gaat opslaan. Daardoor val je blijvend af.

CTA Afslank receptenbijbel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *