Zo kun je in 5 weken 10 kilo afvallen

geplaatst in: Afvallen | 0

10 kilo afvallenAls je in korte tijd 10 kilo afvallen wilt, dan zit je hier goed.

10 kilo afvallen is voor veel mensen een hele stap. Toch kun je met de tips hieronder tot 10 kilo in 5 weken afvallen.

Dat betekend dus ook dat je in kortere tijd minder kunt afvallen, dus als je bijvoorbeeld voor de 5 kilo gaat, ga je het ook met deze tips redden.

Mocht je meer dan 10 kilo willen afvallen, dan is het goed om je doelen op te delen in stappen en eerst te beginnen met 10 kilo afvallen door middel van deze tips.

Misschien heb je al veel vaker proberen af te vallen en lijkt 10 kilo onbereikbaar. Dan heb ik goed nieuws voor je, want het hoeft echt niet moeilijk te zijn als je de juiste stappen zet en als je weet wat je moet doen.

Daarom hebben we er voor gekozen om hier praktische tips te beschrijven waar je direct mee aan de slag kan.

10 kilo afvallen door voeding of sporten?

Je lichaam wordt bij het afvallen voor 80% gevormd door de voeding die je eet en voor 20% door de beweging de je krijgt. Je kunt daarom wel stellen dat het heel goed mogelijk is om af te vallen zonder te sporten.

Het is echter een onmogelijk opgave om door alleen te sporten en daarbij niet om je voeding te denken, toch 10 kilo af te vallen.

Natuurlijk is sporten erg gezond voor je. Denk hierbij aan wandelen, hardlopen of naar de sportschool gaan. Maar het is echt niet noodzakelijk om af te vallen, ook niet als je 10 kilo afvallen wilt.

Dit is erg makkelijk als je niet van sporten houdt of er simpelweg de tijd niet voor hebt.

Omdat bewegen net als afvallen belangrijk is voor je gezondheid, zul je er om moeten denken dat je wel enige beweging op een dag hebt. Hierbij is 30 minuten per dag bewegen door te lopen, fietsen of zwemmen voldoende.

Maar je zit zo op 30 minuten als je alles bij elkaar optelt.

Het aandachtspunt is dat je meer energie moet steken in je voeding dan in bewegen, als je 10 kilo afvallen wilt.

De juiste brandstof voor je lichaam

Je lichaam is eigenlijk net als een motor. Er moet brandstof in om hem aan de praat te houden. Bij ons is dat energie in de vorm van eten en drinken.

Er zijn drie bronnen van energie die we binnen krijgen;

 1. Koolhydraten,
 2. Vetten en
 3. Eiwitten.

En ons lichaam verteerd elke bron weer op een andere manier. Doordat dit zo verschillend per bron is, hebben ze ook een verschillende invloed op de snelheid van de vetverbranding. Uiteindelijk heeft dit ook grote invloed op hoe zwaar je bent en wat je daar aan kan doen.

Zo zorgen koolhydraten voor een lastige verbranding van vet, en dat maakt dat je er makkelijk door aankomt.

Eiwitten en vetten daarentegen zorgen er juist voor dat de vetverbranding sneller gaat en je eenvoudig vet kunt verliezen.

Zo wordt 10 kilo afvallen nooit iets

Misschien had je het al wel in de gaten, maar met koolhydraten is het een stuk lastiger afvallen.

Koolhydraten zitten bijvoorbeeld in suiker, brood, koekjes, frisdranken en alcohol. Van deze koolhydraten maakt je lichaam enkelvoudige suikers ofwel glucose en fructose.

Doordat er meer glucose in je bloed komt, wordt ook het insulineniveau hoger. Een hoog insuline niveau zorgt er op zijn beurt voor dat je lichaam maar moeilijk vet verbrand omdat het enzym dat hiervoor nodig is wordt geblokkeerd.

In het kort zorgen koolhydraten er dus voor dat het lastig is om vet te verbranden in je lichaam.

Dus als je maar koolhydraten blijft eten, en toch sport tot je er bij neervalt, zul je nooit snel 10 kilo afvallen.

10 kilo afvallen kinderlijk eenvoudig gemaakt

buik opmetenDoordat eiwitten en vetten – hiervan moet je wel de gezonde hebben – je insuline niveau niet laten stijgen, is het juist wél heel goed mogelijk om in afzienbare tijd vet kwijt te raken.

Bij eiwitten en gezonde vetten moet je aan dit soort voeding denken: Vlees, eieren, noten en zaden en vis. Bij dit soort voedsel werkt het wel om door meer energie te verbruiken dan je binnenkrijgt, lichaamsvet te verbranden en af te vallen.

Als je dit zo leest dan hebben we het even wat simpeler voor je gemaakt. Natuurlijk heb je ook nog te maken met superveel stoffen, hormonen en enzymen. Maar voor 1o kilo afvallen heb je al deze kennis niet nodig.

Wat je in ieder geval niet mag vergeten is dat je dikker wordt van koolhydraten en dat je afvalt van eiwitten en gezonde vetten.

Aanvulling over eiwitten

Wat ik je nog wel wil vertellen over eiwitten is dat je er niet te veel van moet eten. Het is wel gezond, maar eiwitten zorgen ook voor groei in je lichaam. Daardoor verouderd je lichaam en kan het er voor zorgen dat je minder lang leeft.

Je hebt eiwitten wel nodig, en ze zijn ook gezond, maar eet ze met mate.

Het is dus zaak dat je zoveel mogelijk de koolhydraten laat staan, met mate eiwitten eet en de gezonde vetten zo veel mogelijk binnen krijgt.

Om je daarmee op weg te helpen hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet.

7 tips om 10 kilo af te vallen in no-time

Met deze 7 tips ga je in 5 weken tot wel 10 kilo afvallen. Volg ze dus op en pas ze toe!

Dit zijn ze:

 1. Ga zelf koken
 2. Koop geen granen en suiker
 3. Ga juicen
 4. Snack rauw
 5. Ga 1x per week wegen
 6. Vertel het de mensen om je heen
 7. Start nu!

10 kilo afvallen tip #1: Ga zelf koken

Maak je eigen eten klaar. Dat is de kern van deze tip. Natuurlijk hoeft niet alles wat je eet gekookt te worden, maar je moet het in ieder geval wel zelf klaar maken. Dan kun je namelijk zelf bepalen wat je eet en ook in welke verhouding.

Dit geldt overigens ook als je sauzen bij het eten wilt gebruiken; Maak ze zelf klaar.

Ga je toch uit eten, eet dan voor jezelf thuis alvast een gezonde maaltijd, zodat je geen honger meer hebt. Als je vervolgens aan tafel zit in het restaurant, kies je voor een salade zonder saus en kun je toch nog mee eten.

Deze tip geld ook voor op je werk, want in veel bedrijfsrestaurants worden geen gezonden producten aangeboden. Neem je eigen eten mee! Hoef je ook niet in de rij te staan 😉

10 kilo afvallen tip #2: Koop geen granen en suiker

Als je ze niet in huis haalt, kun je je er ook niet aan vergrijpen.

En zo kun je de verleiding uit nog veel meer situaties weghalen.

 • Heb je bijvoorbeeld de neiging om op je werk langs de snoepautomaat te lopen na de pauze voor een 4 uurtje? Zorg dat je er niet langs loopt en als dat echt niet anders kan, zorg dan dat je geen los geld bij je hebt.
 • Maak je late diensten en rij je na je werk langs een Mac of iets dergelijks? Rij een andere weg naar huis. Zorg dat je de verleiding zo klein mogelijk maakt en het liefst elimineert.

10 kilo afvallen tip #3: Ga juicen

afvallen met shakesJuicen is een ander woord voor sapjes maken. Dit doe je door groente fijn te persen waardoor er sap ontstaat van die groente. Geperst groentesap zorgt er voor dat de vitaminen en andere voedingsstoffen die erg gezond zijn, snel in je lichaam worden opgenomen.

Er zitten bijna geen calorieën in, maar je hongergevoel verdwijnt er wel van.

Als je in de ochtend een voorraadje groentesap van bijvoorbeeld een liter maakt en dat de rest van de dag opdrinkt, dan heb je verder geen trek meer.

Veel mensen moeten wennen aan de smaak, maar na een paar weken is het prima te doen.

Het werkt zó goed dat je na een poosje niets anders meer wilt.

10 kilo afvallen tip #4: Snack rauw

Voor veel mensen die last hebben van overgewicht geldt dat het eten van tussendoortjes (ook wel snacks genoemd) de grootste oorzaak is van de overtollige kilo’s. Het is gewoon erg lastig als je in de namiddag of in de avond rond een uur of 9 zin in iets hebt, en je dat gevoel moet negeren.

Maar je hoeft ook geen honger te lijden. Dat is belangrijk om te weten. Zorg er eenvoudig voor dat je voor deze momenten iets in huis hebt wat je zo even mee kan pakken in de vorm van een rauwe snack.

Dit is ongekookt, ongebakken en onbewerkt eten zoals:

 • Noten
 • Wortels of
 • Een lekker stuk fruit (appel of banaan oid)

Net zoals je de verkeerde tussendoortjes even makkelijk naar binnen werkt, moet je het ook voor deze snacks makkelijk maken om ze naar binnen te werken.

Maak het aantrekkelijk om ze te pakken.

10 kilo afvallen tip #5: Ga 1x per week wegen

Misschien herken je het wel als je een keer eerder een poging hebt gedaan om af te vallen. Je weegt je bijna iedere dag en soms zelfs twee keer per dag.

Je moet niet vergeten dat je gewicht alles te maken heeft met het moment van de dag, wat voor weer het is, welke tijd van de maand het is en noem maar op.

Het kan zomaar zo zijn dat de weegschaal de ene dag 1,5 kilo lichter aangeeft, en de volgende dag een 0,8 kilo zwaarder. Vooral als men ziet dat ze zwaarder zijn geworden, wordt eerder vervallen in oude ‘slechte’ gewoonten, want ja, dat afvallen ‘werkt toch helemaal niet’.

De truc is om je hooguit eens per week te wegen.

En dan ontdek je dat je zomaar 1 tot 2,5 kilo per week afvalt.

Natuurlijk komt er ook een week dat dit niet zo is. Wees niet teleurgesteld, maar ga gewoon door met gezond eten. Uiteindelijk zul je zien dat die 10 kilo afvallen verbazingwekkend snel in zicht komt.

10 kilo afvallen tip #6: Vertel het de mensen om je heen

Laat de mensen die dicht bij je staan zoals je familie en vrienden, en misschien zelfs je collega’s – als je daar goed mee overweg kan – weten dat je een maandje even geen koolhydraten eet.

Dat maakt het een stuk makkelijker om ‘verkeerd’ voedsel af te slaan zoals een stuk taart of snoep.

Ook hoef je dan niet steeds uit te leggen waarom je net even anders eet dan voorheen.

Doordat je het verteld willen de mensen je graag helpen en heb jij extra motivatie om door te zetten. Want het is natuurlijk niet leuk als je tussentijds moet melden dat je er maar weer mee gestopt bent ‘omdat het toch te moeilijk was’.

Misschien dat je er anderen zelfs wel mee aansteekt en dat ze met je mee gaan doen, dat maakt het alleen maar makkelijker om vol te houden.

10 kilo afvallen – tip #7: Start nu!

Dit is de belangrijkste tip die je maar kan krijgen. Als het vandaag niet de juiste dag is om te starten met afvallen, wanneer dan wel?

Veel mensen blijven steken in veel informatie bij elkaar zoeken, maar beginnen nooit echt met afvallen.

Al die tijd die ze gestopt hebben in het lezen van allerlei weetjes hadden ze beter kunnen stoppen in daadwerkelijk beginnen met afvallen.

Als jij nu ook het idee hebt dat je voorgoed van die overtollige kilo’s af wilt, dan heb ik wat leuks voor je. Er is namelijk een receptenboek met alleen maar vetverbrandende recepten en ook erg veel afvallen tips.

Dit boek heet de Afslank Receptenbijbel.

Er zijn al erg veel mensen die hele goede resultaten met deze recepten en de methode van het boek hebben gehaald. Als jij daar ook één van wilt worden moet je de pagina van het boek zeker even gaan bekijken.

CTA Afslank receptenbijbel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *