Verschillende Weight Watchers ervaringen op een rij

geplaatst in: Afvallen | 0

weight watchers ervaringenAls je op zoek bent naar Weight Watchers ervaringen, dan zit je in dit artikel helemaal goed.

Voordat je aan een dieet begint is het slim om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen.

Zo kun je voor jezelf een goede afweging maken of je er mee wilt beginnen of juist niet.

Het belangrijkste is dat jij in jouw situatie je streefgewicht kan behalen, en je bent zelf degene die daarvoor de beste inschattingen kan maken.

Al vanaf de jaren ’70 is Weight Watchers actief in Nederland en daarvoor al eerder in Amerika.

Daarnaast zijn er heel veel mensen erg enthousiast over deze manier van afvallen, en dat lijken er alleen maar meer te worden.

Je kunt je dus wel voorstellen dat Weight Watchers niet slecht te noemen is, maar wat zijn nou de grootste voordelen van Weight Watchers?

Wat maakt dat ze beter zouden zijn dan andere diëten? Ik ga het met je doornemen!

Beste Weight Watchers ervaringen: Je mag alles blijven eten

Als je met Weight Watchers aan de slag gaat, dan mag je gewoon alles bijven eten.

Dit in tegenstelling tot veel andere diëten die voor jou beslissen wat gezond is en wat niet. Denk bijvoorbeeld aan het eiwitdieet of het koolhydraatarm dieet.

Voor veel mensen is dit een verademing want er is niets erger dan dat je dingen opgelegd krijgt waar je zelf niet 100% achter staat.

Het zorgt ook voor een bepaalde mindset: Ik heb het zelf in de hand, IK bepaal hoe ik ga afvallen en gezonder ga leven.

Nu denk je misschien dat dit juist de oorzaak is van je overgewicht, je bent gewoon altijd lekker ongezond blijven eten.

Gezonder eten door SmartPoints

Weight Watchers houd dit in de hand met de zogenaamde SmartPoints. Dit zijn punten die aan alle voedingsmiddelen zijn gegeven.

Je hebt iedere dag een budget aan punten waar je binnen moet blijven. Gezonde producten kosten weinig punten, ongezonde producten kosten meer punten.

Zo kun je zo nu en dan iets vreselijks ongezond eten zolang je maar binnen je dagbudget blijft en dus ook gezonde producten daarnaast eet.

Dit zorgt er voor wat Weight Watchers wil bereiken; Dat je op een plezierige manier afvalt, daardoor lekker in je vel zit en kunt genieten van het leven – ook tijdens het afvallen.

Je valt blijvend af

Weight Watchers heeft er zelf onderzoek naar gedaan en ontdekt dat het grootste deel van de mensen die met hun programma zijn afgevallen 12 maanden later nog steeds niet weer zijn aangekomen.

Natuurlijk is een onderzoek van een producent over zijn eigen product altijd een beetje dubieus. (Ken je het gezegde ‘Wij van WC-eend adviseren WC-eend’?)

Maar het is wel zeer aannemelijk als je weet dat de gemiddelde persoon 1 kilo per weeg afvalt met het Weight Watchers programma.

Dit is wel wat anders dan veel andere diëten beloven, ‘5 kilo per week’ is geen uitzondering.

1 kilo per week

veter strikkenJuist doordat het zo geleidelijk gaat doe je er langer over om op je streefgewicht te komen dan zogenaamde wonder-diëten (ook wel crash diëten genoemd).

In die tijd leer je met je gewichtsverlies om te gaan en zal je lang niet zo snel in verval raken.

Daarnaast is het zo dat je met de SmartPoints precies leert wat wel en niet gezond voor je is. Als je bijvoorbeeld 10 kilo wilt afvallen, en je val 1 kilo per week af, dan  ben je 10 weken met de SmartPoints bezig.

Na 10 weken iedere dag bezig te zijn met je voeding weet je echt heel goed wat gezond is en wat niet.

Ook meer bewegen wordt binnen Weight Watchers ontzettend gestimuleerd, waardoor ook dat een gewoonte kan gaan worden.

Dit alles maakt de kans erg klein dat je terugvalt in je oude, slechte eetgewoonten.

Weight Watchers is een volwassen bedrijf met geschiedenis

Wat ik hiermee wil zeggen is dat je met een bedrijf te maken hebt van formaat.

Weight Watchers is vanaf de jaren ’60 wereldwijd uitgerold en kent miljoenen klanten.

Ze maken gebruik van professionele afslank coaches die van wanten weten en je heel erg goed kunnen begeleiden naar je streefgewicht.

Door al die jaren heen dat het bedrijf bestaat heeft het al verscheidene keren hun aanpak veranderd. De wetenschappelijke onderzoeken naar de beste afslank methode staan namelijk niet stil.

Vooruitstrevende professionaliteit

Zo zijn ze niet in oude methoden blijven hangen, maar zijn ze telkens met hun tijd meegegaan.

Dat maakt dat ze op dit moment niet alleen focussen op gewicht verliezen, maar ook op de algehele gesteldheid van degene die wil afvallen.

Het gaat er om dat mensen die met hun programma afvallen goed in hun vel zitten, met plezier in het leven staan. Vandaar ook de naam: Het Feel Good Programma.

Klanten merken dat er daadwerkelijk naar ze omgezien wordt en dat maakt dat Weight Watchers een hechte achterban/community heeft. Veel mensen geloven in de professionaliteit, kennis en ervaring die ze te bieden hebben.

Er zijn nog meer Weight Watchers ervaringen

Naast deze grote voordelen zijn er nog andere voordelen waarom je voor Weight Watchers zou willen kiezen.

Als je bijvoorbeeld de online versie van het programma kiest, kun je je smartphone, tablet of computer gebruiken om het programma te volgen. Het maakt dan dus niet uit waar je bent of op welk tijdstip.

Ook krijg je toegang tot meer dan 2000 recepten waarmee je kan afvallen, en worden er allerlei tips gegeven om meer te bewegen inclusief vele instructievideo’s.

Je kunt wel zeggen dat je met Weight Watchers geen miskoop doet.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het programma en meer Weight Watchers ervaringen willen ontdekken, lees dan ook mijn review van hun programma >>

paprika gerecht

Waar Weight Watchers is begonnen

Jean hield haar gewicht onder controle door normaal te eten en geen speciaal dieet aan te houden. Daarnaast sprak ze regelmatig vrienden en vriendinnen die ook bezig waren met afvallen om elkaar te blijven motiveren en te ondersteunen.

Toen ze op aanraden van een diëtiste uit het ziekenhuis een bepaald eetpatroon ging volgen, betrok ze ook haar vrienden en vriendinnen hierbij.

Ze kwamen bij elkaar op de koffie en spraken af dat ze dit samen gingen oppakken.

Ook spraken ze af om met een bepaalde frequentie elkaar te ontmoeten om te bespreken hoe ver iedereen was en waar ze tegenaan liepen.

Jean merkte dat dit goed werkte en ging ook bij anderen thuis groepen bij elkaar brengen om gezamenlijk af te vallen.

Meerdere groepen afvallers

Het starten van meerdere groepen zorgde er voor dat de groep afvallers onder haar begeleiding begon te groeien.

Om er ook commercieel een succes van te maken gaf ze het een naam: Weight Watchers. Nu begon het een serieus bedrijf te worden wat ze samen met medeoprichter Al Rippert aanstuurde die zakenman was.

Het ging zelfs over de landgrenzen heen, en in 1974 werd ook in Nederland de eerste Weight Watchers cursus gegeven.

Dit is uitgegroeid tot meer dan 400 cursussen per week waar ongeveer 17000 mensen aan meedoen.

De evolutie van Weight Watchers

Weight Watchers bleef niet stilstaan want er werd onderzoek gedaan naar de beste manier om af te vallen. Daarom gaven ze op den duur formule met de Propoints uit.

Dit evolueerde in de huidige SmartPoints.

 • In 1993 werden de cursussen ook per post naar de mensen verzonden, dit werd Weight Watchers At Home genoemd.
 • In 2000 kwamen daar de cd-roms bij waarop al het cursus materiaal van het programma te vinden was.
 • In 2002 kwam er het afvalpakket MP5 bij wat voor mannen was gemaakt.
 • In 2007 kwam daar de online cursus bij en kon men via internet afvallen.

Wat Weight Watchers online nu is

Dit online programma is tegenwoordig hypermodern en bevat allerlei handige hulpmiddelen om af te slanken en gezond te leven.

Met de app is het erg eenvoudig om je vorderingen bij te houden en met meer dan 2000 recepten wordt je zo veel mogelijk geholpen om gezond te eten.

Andere afvallers ontmoeten in een groep?

Weight Watchers organiseert bijeenkomsten van een groep met afvallers omdat zij geloven in ondersteuning van elkaar.

Dat je van elkaar kan leren en motivatie door elkaar kan opdoen.

Door er een professionele afval coach er bij te betrekken, ben je er zeker van dat je ook echt professioneel antwoord op je vraag krijgt en je kunt ook altijd leren van anderen.

Omdat deze groepen lokaal worden georganiseerd gebeurd het dan ook regelmatig dat mensen onderling ook contact houden, omdat ze bijvoorbeeld niet ver van elkaar vandaan wonen.

Als je tijdens het afvallen ene buddy hebt die precies hetzelfde proces doorloopt als jij, kan je daar enorm veel steun aan hebben.

De kans dat je blijvend afvalt en je streefgewicht bereikt wordt op deze manier vele malen groter.

Ook voor het aspect bewegen is de groep een grote motivator.

Als je van jezelf niet snel extra gaat bewegen, dan is het fijn om mensen te ontmoeten die daar ook mee bezig zijn. Om te horen dat anderen daar ook mee worstelen en hoe ze dit aangepakt hebben.

afvallen groep

Verschil tussen Fysiek contact en Virtueel contact

In de vroegere jaren was deze manier van elkaar ontmoeten de enige om als een groep ervaringen uit te kunnen wisselen.

Er werden recepten met elkaar gedeeld, en men had even contact met gelijk gestemden.

Tegenwoordig kan dit natuurlijk allemaal via internet.

Je kunt online overal wel gezonde recepten vinden die ook goed zijn voor de SmartPoints die Weight Watchers gebruikt. Je hoeft je maar bij een Facebook groep aan te sluiten om met gelijkgestemden in contact te komen.

Maar waarom zijn er dan nog de fysieke groepen die door Weight Watchers worden georganiseerd?

Der reden is heel simpel: Er gaat niets boven fysiek contact. Je wordt veel meer gemotiveerd als je de mensen ook echt ziet, als je gezichtsuitdrukkingen ziet, als je de energie in de groep kan voelen.

Daarnaast hebben veel mensen al zo veel virtueel contact via hun telefoon en sociale media. Ze willen graag ook écht mensen ontmoeten, en ik denk dat dat ook altijd zo zal blijven.

Verder is er nog het aspect van het doen van een commitment. Als je naar een dergelijke groep toe gaat, dan moet je wel heel graag willen afvallen. Het kost je veel meer tijd en inspanning dan even achter de computer te kruipen.

Als je niet in een groep wilt afvallen maar helemaal zelf

Naast het bezoeken van groepen bied Weight Watchers ook de mogelijkheid om enkel online het programma te volgen.

Je doet dan alles digitaal en je kunt altijd bij het programma, waar of wanneer je ook maar wilt.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het programma en meer Weight Watchers ervaringen willen ontdekken, lees dan ook mijn review van hun programma >>

Afvallen met Weight Watchers in het echt (Cursus)

Het grootste voordeel van afvallen met Weight Watchers in het algemeen is dat je alles mag blijven eten. Natuurlijk moet je meer gezond dan ongezond eten, maar dat is aan jou.

Als je Weight Watchers in het echt volgt dan ga je heel actief bezig met afvallen en tegengaan van je overgewicht.

De voordelen van Weight Watchers in het echt is dat je:

 • Daadwerkelijk en dus fysiek je coach spreekt
 • Eén keer in de week een weegmoment met je coach hebt
 • Andere afvallers fysiek ontmoet en elkaar motiveert
 • Nieuwe mensen echt leert kennen
 • Leert van je coach hoe je het beste kan afvallen
 • Oók toegang hebt tot de online versie

De nadelen van Weight Watchers in het echt:

 • Je betaald er aanzienlijk meer voor dan de online versie van het programma
 • Je bent er meer tijd mee kwijt
 • Je moet houden van het persoonlijke contact van een coach en de wekelijkse bijeenkomst met de groep

Als je er de tijd en het geld voor hebt om Weight Watchers in het echt te volgen, dan is het een echte aanrader. Overigens werk je ook in dit geval met de SmartPoints van Weight Watchers.

Maar niet iedereen heeft de nadelen van de fysieke Weight Watchers er voor over om af te vallen. Voor hen is er dan ook de online versie.

Afvallen met Weight Watchers online

appMisschien is in een groep samenkomen helemaal niets voor je. Je hebt er gewoon geen tijd voor, en doet het liever zelf met ondersteuning wanneer jij dat wilt.

Er zijn verschillende Weight Watchers ervaringen die dit ook uitdragen.

Gelukkig is er hiervoor de online versie van het Weight Watchers programma.

Ook deze kent vele voordelen:

 • Het is goedkoper dan de fysieke versie
 • Het programma wordt helemaal op jouw omstandigheden afgestemd
 • Je krijgt er meer dan 2000 gezonde recepten en kooktips bij
 • Je wordt gestimuleerd om meer te gaan bewegen met tips en heel veel instructievideo’s
 • Er zijn allerlei interactieve hulpmiddelen
 • Je kunt je aansluiten bij het online platform met duizenden andere afvallers
 • Waar en wanneer je maar wilt kun je met afvallen aan de slag

De nadelen van Weight Watchers online:

 • Je moet het zelf doen, dus je hebt enige discipline nodig (Maar je kunt altijd je vragen online stellen)
 • Je krijgt erg veel vrijheid, daar moet je wel mee om kunnen gaan

Als je met Weight Watchers online aan de slag gaat, kun je je vorderingen bijhouden met de app die Weight Watchers hiervoor ontwikkeld heeft. Ook kun je daarvoor op hun website terecht.

Dit doe je aan de hand van de SmartPoints.

Mocht je meer willen weten over het programma en meer Weight Watchers ervaringen willen ontdekken, lees dan ook mijn review van hun programma >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Afvallen Webinar Volgen?

Leer hoe je effectief vet verbrand
& Ontdek de 3 Mythes over afvallen.
Volg vanuit huis de online presentatie!